To je to što me zanima!

Glasovanje o sporazumu o Brexitu bit će već u siječnju

Britanska premijerka Theresa May u srijedu je preživjela glasanje o povjerenju koje je organizirala njezina Konzervativna stranka, nesklona sporazumu
Vidi originalni članak

Glasanje o sporazumu premijerke Therese May o Brexitu održat će se u siječnju, što je ranije moguće, a definitivno prije 21. siječnja, otkrila je u četvrtak njezina glasnogovornica. 

"Mogu potvrditi da se to važno glasanje neće održati prije Božića, no dogodit će se što je prije moguće, kad se parlament vrati, i očito prije 21. siječnja", poručila je glasnogovornica. 

BREXIT TRAKAVICA Theresa May ide u Bruxelles: Tražit ću bolje uvjete za brexit

Taj je datum određen u pregovorima Londona i Bruxellesa kao dan do kojeg britanska vlada mora imati sporazum, a u slučaju njegovog izostanka imat će pet dana da izvijesti Europsku uniju o svojim daljnjim koracima. 

Britanski parlament vraća se s božićnih blagdana 7. siječnja.

NJIH 117 BILO JE PROTIV Theresa May ostaje premijerka: Za nju glasovalo 200 torijevaca

Glasanje o Brexitu trebalo se održati u utorak 11. prosinca, no May ga je otkazala zbog nedovoljne podrške među zastupnicima. 

Britanska premijerka u srijedu je preživjela glasanje o povjerenju koje je organizirala njezina Konzervativna stranka, nesklona sporazumu. 

Više od trećine zastupnika je nije podržalo, pa se čini da slijedi žestoka borba o tom dogovoru koji parlament ne odobrava.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • lucianobottellio 13.12.2018.

    Iskreno ne razumijem, zašto je u EU i državama članicama tema Brexit. UK je sama nacionalnim referendumom odnosno građani UK-a zatražili izlazak iz članstva. Dakle oni su samostalno izrazili raskid ugovora. Europska komisija ili predsjednik Europske komisije nema mandat ni punomoć za pregovore. Jasno je slijedeće, da UK postaje treća zemlja za EU, građani njezini postaju građani treće države, ovdje ukoliko želi UK neke privilegije, svaka država članica mora dati referendum u svojoj državi, ili referendum na nivou EU, hoćemo li prihvatiti da se UK ne tretira kao treća zemlja, i hoćemo li dozvoliti povlaštene uvjete za UK, i to je to. Zakonitost EU je u izvorištu građana i državljana članica, a ne predstavnika koji rješavaju odnose u kojima ima i financijskih obaveza, a ovdje to neosporno ima. Dakle UK kako treća zemlja u cijelosti, ili referendumi u državama članicama ili na nivou EU. Druge nema i nema razgovora daljnih od strane komisije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare