To je to što me zanima!

Glavaš: HDSSB neće ući u vladu u kojoj će sjediti SDSS

SDSS nije ništa drugo nego sljedbenik Jovana Raškovića, rekao je Branimir Glavaš i poručio kako je ćirilica "uvedena" u Vukovar zaslugom HDZ-a i SDSS-a
Vidi originalni članak

HDSSB neće ući ni u jednu hrvatsku  vladu u kojoj će sjediti Milorad Pupovac i SDSS, poručio je u ponedjeljak utemeljitelj stranke Branimir Glavaš s predizbornog skupa u Vukovaru.

- SDSS nije ništa drugo nego sljedbenik Jovana Raškovića - istaknuo je Glavaš i dodao da HDSSB želi biti dio nove Vlade, ali ne zbog fotelja i ministarskih položaja, već zbog interesa Slavonije i Baranje.

Vukovarcima je poručio da HDSSB nije stranka koja je u Vukovaru nametnula ćirilicu, niti je glasovala za njezinu primjenu, već da podržava, kako je kazao, opravdane zahtjeve Vukovaraca da se ćirilica stavi izvan upotrebe. Istaknuo je da je ćirilica "uvedena" u Vukovar zaslugom HDZ-a i SDSS-a.

- Oni koji su locirali, uhitili i transferirali generala Antu Gotovinu ne mogu biti pretplaćeni na zaštitnike domoljublja - naglasio je Glavaš, dodavši da Domoljubnu koaliciju na čelu s HDZ-om vodi "čovjek koji je 1990-ih godina okrenuo leđa prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu i zajedno s Mesićem i Manolićem izdao Tuđmana".

Predsjednik HDSSB-a i nositelj liste za V. izbornu jedinicu Dragan Vulin uvjeren je da će stranka na parlamentarnim izborima postići odličan rezultat te da neće biti mandatara koji će bez HDSSB-a uspjeti sastaviti Vladu.

- Nema dogovora s ljevicom i aktualnom Vladom. To večeras demantiram i poručujem da od toga nema ništa - kazao je Vulin.

Dodao je da će HDSSB biti dio buduće Vlade, "ali to mora biti nacionalno osviještena vlada koja neće pod okriljem noći na kukavički način postavljati ploče s ćiriličnim natpisima". Vladu Zorana Milanovića prozvao je da je dodatno osiromašila i unazadila Slavoniju i Baranju.

Na skupu su govorili i drugi izborni kandidati HDSSB-a.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • gosn Herpes 27.10.2015.

    "Istaknuo je da je ćirilica "uvedena" u Vukovar zaslugom HDZ-a i SDSS-a." --- I posle meni neko popuje što ti, Herpes, tolko zdušno navijaš za HDZ mesto za SDP.

  • bajica1009 27.10.2015.

    Branimire pa gdje si do sada pa OSAM godina ih je samo srbin držao na vlasti i prodali su Vukovar i sve njegove žrtve da ne nabrajam što su još prodali i sada ti isti prodaju muda pod bubrege reformirani tomo-vaso-čuljak u prdekanu te nabili i ...............

  • santol1 27.10.2015.

    Nije li ova stranka htjela promijeniti Ustav s sdp-om da se zaštiti Perković?

Komentiraj...
Vidi sve komentare