Obavijesti

News

Komentari 70

Glavaš: HDSSB neće ući u vladu u kojoj će sjediti SDSS

Glavaš: HDSSB neće ući u vladu u kojoj će sjediti SDSS
1

SDSS nije ništa drugo nego sljedbenik Jovana Raškovića, rekao je Branimir Glavaš i poručio kako je ćirilica "uvedena" u Vukovar zaslugom HDZ-a i SDSS-a

VIDEO

HDSSB neće ući ni u jednu hrvatsku  vladu u kojoj će sjediti Milorad Pupovac i SDSS, poručio je u ponedjeljak utemeljitelj stranke Branimir Glavaš s predizbornog skupa u Vukovaru.

- SDSS nije ništa drugo nego sljedbenik Jovana Raškovića - istaknuo je Glavaš i dodao da HDSSB želi biti dio nove Vlade, ali ne zbog fotelja i ministarskih položaja, već zbog interesa Slavonije i Baranje.

Vukovarcima je poručio da HDSSB nije stranka koja je u Vukovaru nametnula ćirilicu, niti je glasovala za njezinu primjenu, već da podržava, kako je kazao, opravdane zahtjeve Vukovaraca da se ćirilica stavi izvan upotrebe. Istaknuo je da je ćirilica "uvedena" u Vukovar zaslugom HDZ-a i SDSS-a.

- Oni koji su locirali, uhitili i transferirali generala Antu Gotovinu ne mogu biti pretplaćeni na zaštitnike domoljublja - naglasio je Glavaš, dodavši da Domoljubnu koaliciju na čelu s HDZ-om vodi "čovjek koji je 1990-ih godina okrenuo leđa prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu i zajedno s Mesićem i Manolićem izdao Tuđmana".

Predsjednik HDSSB-a i nositelj liste za V. izbornu jedinicu Dragan Vulin uvjeren je da će stranka na parlamentarnim izborima postići odličan rezultat te da neće biti mandatara koji će bez HDSSB-a uspjeti sastaviti Vladu.

- Nema dogovora s ljevicom i aktualnom Vladom. To večeras demantiram i poručujem da od toga nema ništa - kazao je Vulin.

Dodao je da će HDSSB biti dio buduće Vlade, "ali to mora biti nacionalno osviještena vlada koja neće pod okriljem noći na kukavički način postavljati ploče s ćiriličnim natpisima". Vladu Zorana Milanovića prozvao je da je dodatno osiromašila i unazadila Slavoniju i Baranju.

Na skupu su govorili i drugi izborni kandidati HDSSB-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe