To je to što me zanima!

Glavaš: Vratit ću se kada Sanader završi u zatvoru

Glavaševi roditelji rođeni su u Grudama kada su one pripadale Hrvatskoj. Glavaš je državljanstvo BiH dobio na temelju državljanstva svojih roditelja
Vidi originalni članak

Branimir Glavaš najvjerojatnije nema pravo na državljanstvo BiH, jer su njegovi roditelji u vrijeme kada je Glavaš rođen u Osijeku 1956. godine, imali samo hrvatsko državljanstvo, kazali su u Ministarstvu civilnih poslova BiH, a prenosi Sarajevo-x.com. Glavaševi roditelji rođeni su u Grudama 1921., ali one su tada pripadale Hrvatskoj. Ministarstvo civilnih poslova ističe kako su Grude u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca pripadale Primorskoj banovini, a zatim Banovini Hrvatskoj i da Glavaševi roditelji zato nisu mogli imati BiH državljanstvo. Slijedom toga, pravo na državljanstvo nema niti Glavaš. Tužilaštvo BiH je pokrenulo istragu, a glasnogovornik Boris Grubešić kazao je kako provjera Glavaševog državljanstva u tijeku. Branimir Glavaš je državljanstvo BiH dobio u prosincu 2008. na temelju članka 6. zakona, gdje piše da pravo na državljanstvo ima dijete čija su oba roditelja bila državljani BiH u vrijeme rođenja djeteta, bez obzira na mjesto njegova rođenja. Glavaš je rekao za Index da su tvrdnje kako zbog povijesti ne može biti Bosanac netočne. 
- Autori tog teksta su neznalice, jer da znaju išta iz hrvatske povijesti ili Kraljevine SHS, znali bi da je tadašnja stara Jugoslavija bila podijeljena na banovine tek 1939. godine - zaključio je Glavaš i dodao kako su to pokušaji Mladena Bajića po nalogu Ive Sanadera da ospori njegovo legalno stečeno državljanstvo. Dodao je i kako se neće i ne može vratiti u Hrvatsku dok najveći kriminalac sjedi u Banskim dvorima.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • malinoa_1 26.06.2009.

    A tko kaže da ga mi želimo nazad osim u zatvoru?

  • tricetri 26.06.2009.

    nadam se da ćete obadvojca završiti u zatvoru.

  • tombba 25.06.2009.

    mozes se uvjek ti vratiti ko ti smeta pusti ti pasadera

Komentiraj...
Vidi sve komentare