To je to što me zanima!

Glavašev odvjetnik: Odgovor suda čekamo više od 4 godine

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dražen Matijević, odvjetnik Branimira Glavaša, sazvao je konferenciju za medije kako bi ukazao na sporost Vrhovnog suda u slučajevima 'Selotejp' i 'Garaža'
Vidi originalni članak

Dražen Matijević, odvjetnik Branimira Glavaša , u otvorenom pismu Ustavnom sudu Republike Hrvatske, upoznao je javnost da niti četiri godine i četiri mjeseca, "od kako je dostavio tužbu u ime njegove stranke B.G. ", još nije dobio odgovor na zahtjev kojim se traži "pravo na suđenje pred neovisnim sudom, pravo na suđenje na temelju zakonitih dokaza i pravo na suđenje u kojem obrani optuženika moraju biti osigurane jednake mogućnosti dokazivanja kakve su osigurane optužbi".

- Posebno sam upozorio da je temeljem nezakonite i protuustavne presude mojoj stranci uskraćeno i oduzeto drugo po važnosti temeljno ljudsko pravo – pravo na slobodu, od kojega je važnije samo pravo na život, naveo je Matijević u pismu.

Tražio ubrzanje postupka

Osječki odvjetnik potom piše da je molio ubrzanje provedbe postupka i upozoravao, "skromno i uljudno", da je odavno prošao zakonom određeni jednogodišnji rok za donošenje odluke.

- Činjenice na kojima sam temeljio podnesenu tužbu bile su jasne i lako vidljive. Bilo je jednostavno i dovoljno provjeriti navode tužbe čitanjem pravomoćne presude i pregledom isprava na koje sam se pozvao, a nalaze se u spisu. Ako bi takvom jednostavnom provjerom bilo utvrđeno da navodi u mojoj tužbi nisu točni ni istiniti tužbu je valjalo odbiti. Naprotiv, ako bi bilo utvrđeno da su navodi u mojoj tužbi točni i istiniti, tužbu je valjalo bez oklijevanja prihvatiti i ukinuti i drugostupanjsku i prvostupanjsku presudu, tvrdi Matijević.

Otvorenim pismom Matijević je javno pozvao Ustavni sud da odluku o ustavnoj tužbi Branimira Glavaša "donese i javno objavi bez ikakvog daljnjeg oklijevanja", jer je "zaštita temeljnih ljudskih prava svakog građanina Republika Hrvatske zajamčena Ustavom, a zaštita Ustava je smisao postojanja Ustavnog suda".

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 37

  • Gogz_1 08.01.2015.

    "mojoj stranci uskraćeno i oduzeto drugo po važnosti temeljno ljudsko pravo – pravo na slobodu, od kojega je važnije samo pravo na život." A tvoja stranka i jest u zatvoru zbog oduzimanja života i kazna se temelji na oduzimanju prava na slobodu.

  • MI-MA 07.01.2015.

    Nisu spori već čekaju partijsku zapovjed.

  • MajaMai 07.01.2015.

    Glavaš je rekao da ne prznaje Hrvatski zakon i pravosuđe! I kaj sad hoče???

Komentiraj...
Vidi sve komentare