Obavijesti

News

Komentari 37

Glavašev odvjetnik: Odgovor suda čekamo više od 4 godine

Glavašev odvjetnik: Odgovor suda čekamo više od  4 godine
4

Dražen Matijević, odvjetnik Branimira Glavaša, sazvao je konferenciju za medije kako bi ukazao na sporost Vrhovnog suda u slučajevima 'Selotejp' i 'Garaža'

VIDEO

Dražen Matijević, odvjetnik Branimira Glavaša , u otvorenom pismu Ustavnom sudu Republike Hrvatske, upoznao je javnost da niti četiri godine i četiri mjeseca, "od kako je dostavio tužbu u ime njegove stranke B.G. ", još nije dobio odgovor na zahtjev kojim se traži "pravo na suđenje pred neovisnim sudom, pravo na suđenje na temelju zakonitih dokaza i pravo na suđenje u kojem obrani optuženika moraju biti osigurane jednake mogućnosti dokazivanja kakve su osigurane optužbi".

- Posebno sam upozorio da je temeljem nezakonite i protuustavne presude mojoj stranci uskraćeno i oduzeto drugo po važnosti temeljno ljudsko pravo – pravo na slobodu, od kojega je važnije samo pravo na život, naveo je Matijević u pismu.

Tražio ubrzanje postupka

Osječki odvjetnik potom piše da je molio ubrzanje provedbe postupka i upozoravao, "skromno i uljudno", da je odavno prošao zakonom određeni jednogodišnji rok za donošenje odluke.

- Činjenice na kojima sam temeljio podnesenu tužbu bile su jasne i lako vidljive. Bilo je jednostavno i dovoljno provjeriti navode tužbe čitanjem pravomoćne presude i pregledom isprava na koje sam se pozvao, a nalaze se u spisu. Ako bi takvom jednostavnom provjerom bilo utvrđeno da navodi u mojoj tužbi nisu točni ni istiniti tužbu je valjalo odbiti. Naprotiv, ako bi bilo utvrđeno da su navodi u mojoj tužbi točni i istiniti, tužbu je valjalo bez oklijevanja prihvatiti i ukinuti i drugostupanjsku i prvostupanjsku presudu, tvrdi Matijević.

Otvorenim pismom Matijević je javno pozvao Ustavni sud da odluku o ustavnoj tužbi Branimira Glavaša "donese i javno objavi bez ikakvog daljnjeg oklijevanja", jer je "zaštita temeljnih ljudskih prava svakog građanina Republika Hrvatske zajamčena Ustavom, a zaštita Ustava je smisao postojanja Ustavnog suda".

Pokretanje videa...

Marko Mrkonjić/PIXSELL 03:41
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu