To je to što me zanima!

Glavni tajnik UN-a duboko je zabrinut zbog nasilje u Siriji

Duboko me zabrinjavaju posljednji događaji na terenu, posebice napadi u ponedjeljak u Damasku i Alepu u noći na utorak, rekao je u Beču Ban Ki-moon
Vidi originalni članak

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon je u utorak rekao da ga "duboko zabrinjava" nasilje koje se nastavlja u Siriji i pozvao strane na poštivanje prekida vatre i na sudjelovanje u mirovnim razgovorima u Ženevi.

"Duboko me zabrinjavaju posljednji događaji na terenu, posebice napadi u ponedjeljak u Damasku i Alepu u noći na utorak", rekao je u Beču.

"Prekid neprijateljstava se mora nastaviti radi humanitarne pomoći", rekao je on novinarima.

Nakon 8 tjedana primirja Sirija je prošlog tjedna ponovo utonula u sukobe u kojima je u pet godina poginulo 270.000 osoba.

Najmanje 19 osoba je stradalo u utorak u napadima na pobunjenička područja u Alepu, dok je u ponedjeljak najmanje 7 osoba ubijeno a dvadesetak ranjeno u atentatu autobombom blizu poznatog šijitskog mauzoleja u južnom dijelu Damaska.

U Ženevi su se pregovori trebali nastaviti do srijede, ali se ne očekuje nikakav napredak budući da je u ponedjeljak glavna oporbena skupina prekinula svoje "službeno" sudjelovanje

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Provokator2322 27.04.2016.

    UN je također dao blagoslov za Saudijsko uništenje Jemene, tako da nemaju pravo išta govoriti

  • sladana24 27.04.2016.

    zabrinuti su svi ali i dalje svoje oruzje prodaju u siriju,toliko su licemjerni,prestanite puniti depove prodajom oruzja pa nece biti toliko problema,zao vam je izbjeglica i svega sto se desava a svjesno ih poticete i dajete im oruzje u ruke,ma fuj,fuj,fuj....zar ne moze cijeli svijet zaustavit taj rat???moze ali onda nece nitko imati koristi od toga FUJ FUJ FUJ

  • piramida 27.04.2016.

    UN - je Niko i nista pogodu je bogatima za sirotinju ich nije briga. isto tako smo mi duboko zabrinuti za nasilja u Evropi .

Komentiraj...
Vidi sve komentare