To je to što me zanima!

Gle, moj auto zna i pričati, a razumije čak 19 stranih jezika

Nova verzija Ford Focusa, Sync, prepoznaje 10.000 naredbi na 19 stranih jezika. Čini se kako je KITT, iz popularne serije 80-ih godina prošlog stoljeća, oživio...
Vidi originalni članak

Gdje je najbliža benzinska? Ima li u blizini javni zahod?, samo su neka od pitanja na koje će glasom odgovarati računalo u novoj verziji Ford Focusa. Program su nazvali Sync, a prepoznaje oko 10.000 naredbi vozača na 19 stranih jezika. To uključuje naredbe vezane uz vožnju, poput paljenja svjetala ili žmigavaca, kontrolu telefona i satelitske navigacije kao i preuzimanja informacija o gradu kojim se vozi, poput lokacije hotela ili restorana, mjesta za okrepu i slično. 

Program upravlja i MP3 playerom, pa možete slušati glazbu u dogovoru s autom. Automobil koji govori na britanskom tržištu bit će već sljedeće godine, a program Sync stoji dodatnih 3000 kuna. Korisnici nove, poboljšane verzije moći će birati između nekoliko različitih vrsta i boja glasa, a navodno postoji i opcija da glas bude sličan onomu popularne američke pjevačice Cher. 

Poklonici TV serije “Knight Rider” iz osamdesetih godina tvrde kako su konačno doživjeli stvarni dolazak KITT-a. Tako se u seriji zvao crni Pontiac Trans Am, automobil koji govori.

Vozio ga je David Haselhoff u ulozi Michaela Knighta. Britanci su već superauto KITT proglasili najpopularnijim vozilom s TV ekrana, pa se pretpostavlja da će Fordov auto koji govori postići veliku popularnost kod kupaca.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Harvey (W)Einstein 22.03.2011.

    hahahhahahha,Cupo,HAL-9000,ginekolog,i arsenalist,nasmijali ste me do suza,svaka čast,pitanja su na mjestu =)

  • Cupo 08.03.2011.

    Za 10,5 kn/litri mora znati i pjevat

  • arsenalist 07.03.2011.

    A kad mu kriknes:mucko djubre! odmah te vozi u Maksimir

Komentiraj...
Vidi sve komentare