To je to što me zanima!

Thompsona ipak neće prijaviti zbog pokliča 'Za dom spremni'

Iz sisačko-moslavačke policije objasnili su kako neće podizati prekršajnu prijavu te se pozivaju na prošlogodišnju praksu slučaja iz Slunja kada je pjevač dobio prijavu zbog istog pozdrava
Vidi originalni članak

Policija nije niti neće prekršajno prijaviti pjevača Marka Perkovića Thompsona zbog pozdrava 'Za dom spremni' kojeg je izgovorio na početku pjesme 'Bojna Čavoglave' tijekom koncerta na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Glini, piše N1

SPORNI POZDRAV Thompson odgovorio na prijavu zbog uzvika 'Za dom spremni'

Iz sisačko-moslavačke policije objasnili su kako neće podizati prekršajnu prijavu te se pozivaju na prošlogodišnju praksu slučaja iz Slunja kada je dobio prijavu zbog istog pozdrava.

ON JE MOTIVATOR Hrvatski veterani: Podržavamo svog suborca Thompsona

Podsjetimo, Prekršajni sud je Thompsona oslobodio krivnje da je izvođenjem pjesme 'Bojna Čavoglave' lani u Slunju pozdravom 'Za dom spremni' poticao mržnju na temelju nacionalne ili vjerske pripadnosti zaključivši je da je riječ o stihovima te pjesme. Također, sud je utvrdio da je riječ o autorskoj pjesmi koja je u izvornom obliku više stotina puta izvedena na radijskim i televizijskim postajama. 

LIJEPO ISKUSTVO Pjevač u novoj ulozi: Thompson učenicima predavao vjeronauk

Inače, na Thompsonovom koncertu u Glini u nedjelju je bilo oko 50 tisuća ljudi, a prekršajne prijave 'zaradilo' je njih šestero, četvero zbog nošenja i isticanja simbola kojima se krši javni red i mir, a dvoje zbog neprimjerenog ponašanja i vrijeđanja policijskih službenika. 

Idi na 24sata

Komentari 566

  • Smoke_on_the_Water 14.08.2019.

    Pjevaj Marko "legendu" onako kako si ju stvorio, nadahnut domoljubljem i obranom rodnog praga sa svojom braćom. Mi ćemo pjevati sa tobom, neka nas kažnjavaju dok ne budemo imali prave hrvatske sudove i zakone koji će nas štiti a ne kažnjavati.

  • Budni 07.08.2018.

    Mora si Thompson uzeti srbsku državljanstvo, pa bude mogao govoriti kaj oče! A ovako kao domoljubu je to od šačice jadnika zabranjeno.!

  • IvankaHorvatin 07.08.2018.

    Onda treba prijaviti sve nas koji pjevali sa njim a bilo nas oko sto tisuča

Komentiraj...
Vidi sve komentare