To je to što me zanima!

Gliser je naletio na muškarca: 'Spasili smo ga u zadnji tren'

Drama kod Lošinja: Na palubi tog plovila ležao je krvlju obliven mlađi muškarac, kojemu je rana na nozi bila podvezana remenom kako bi se barem donekle zaustavilo krvarenje, govore u SeaHelpu
Vidi originalni članak

Slovački državljanin (37), ozlijeđen u naletu plovila u utorak kod Lošinja, operiran je u riječkome KBC-u i život mu nije u opasnosti. Iz mora su ga izvukli članovi posade privatne brodice kad su čuli njegov poziv u pomoć, nakon čega su ga prihvatili djelatnici tvrtke SeaHelp pa je helikopterom prevezen u riječki KBC. 

- Kad smo se isplovljavajući iz malološinjskog zaljeva sa našim servisnim plovilom približili stranoj jedrilici sa koje su nam očajnički mahali muškarac i žena, ugledali smo stravičan prizor – na palubi tog plovila ležao je krvlju obliven mlađi muškarac, kojemu je rana na nozi bila podvezana remenom kako bi se barem donekle zaustavilo krvarenje. Na njega je naletio gliser dok je plivao u par stotina metara širokom prolazu između otočića Zabodarski i Lošinja, a bračni par nautičara ga je podigao na svoju jedrilicu, nakon što su najprije začuli njegove očajničke pozive u pomoć, a potom ga i ugledali u moru, kako se krajnjim naporima održava na površini -  kazao je voditelj Sea Helpovog plovila Stanko Kovačević.

-  Žurno, ali pažljivo prekrcali smo ranjenika sa spore jedrilice na naše plovilo, za što smo prethodno dobili i suglasnost Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru Rijeka, te požurili prema lošinjskoj rivi gdje je već čekao medicinski tim, koji je ranjenika pripremio za prebacivanje helikopterom u riječki KBC - dodaje Kovačević.

Sea Helpovci navode kako su ponosni što su dobili utrku s vremenom spašavajući život teško ozlijeđenom Slovaku, jer je pitanje u kakvom bi stanju stigao do obale da je ostao na jedrilici koja ne može ploviti brže od 5-6 čvorova. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Behemot 05.07.2017.

    Znamo tko je unesrećeni, znamo tko ga je prvi spazio, znamo kako su ga prebacili u Rijeku i spasili, ali tko ga je pogazio?? Ne dajte zlikovcima da se izvuku !! ;)

  • 05.07.2017.

    svake godine isto treba ih kazniti masno

  • Wal Maxx 05.07.2017.

    Zasto plivati tak dugo od obale???

Komentiraj...
Vidi sve komentare