To je to što me zanima!

Gliser pravoslavnog svećenika košta 'sitnih' 180 tisuća eura!

Makedonski pravoslavni svećenik Stefan navodno je kupio 180.000 eura vrijedan luksuzni gliser Strider 8 koji u sat vremena vožnje proguta 200 eura benzina
Vidi originalni članak

Monaško bratstvo Svete Marije iz makedonskog sela Kalište, u području kojim upravlja poglavar makedonske pravoslavne crkve Stefan, kupilo je luksuzni gliser vrijedan 180 tisuća eura, prenosi Dubrovački dnevnik.

Prema pisanju makedonskih medija, najvjerojatnije je riječ o gliseru Strider 8 dugačkom 8,32 metra, pogonjenog s dva motora Mercury ukupne snage 300 konjskih snaga. Potrošnja motora iznosi oko 150 litara bezolovnog benzina na sat što preračunato znači da sat vožnje stoji oko 200 eura, piše CDM. Gliser je usidren u luci ispred hotela Biser u Strugi u Makedoniji. 

'Gliser u procesu registracije'

Prema informacijama makedonskog portala Ohridsky, monasi ovih dana pohađaju tečaj za upravljanje gliserom.

Kapetan Kapetanije Republike Makedonije sa sjedištem u Ohridu Goran Ustijanovski, potvrdio je informaciju da je takvo plovilo usidreno u luci i da je trenutno u procesu registracije. 

Na pitanje kako monasi mogu upravljati gliserom bez dozvole te je li Kapetaniji dozvoljeno da obučava svećenike u gliseru koji još nije registriran, Ustijanovski je rekao da ga nitko nije obavijestio da krše zakon. Dodao je i da nema informaciju da djelatnici Kapetanije obučavaju monahe.

Makedonska pravoslavna crkva jučer nije ni potvrdila ni demantirala ove informacije.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • mikronmali 01.07.2018.

    Imaju toga i naši popovi , pa jbg u malom selu pop vozi mercedes, a ljudi koji rade nemaju ni za Juga .I to se zove Božija pravda .Ma jebeš taku pravdu i onoga tko ju je izmislio i zastupa.

  • MilanBabic 01.07.2018.

    pa to nista prema bozanicu koji ima vise od tri milijona eura u austriskoj banci

  • jonny rebel 01.07.2018.

    Ko vas je naučio pisat to "usidren"? Usidren znači da je plovilo oborilo sidro ugl parsto metara ili više od obale. Ako je u luci onda je brod VEZAN. Dajte malo mozak uključite...

Komentiraj...
Vidi sve komentare