Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
69 komentara

Gliser pravoslavnog svećenika košta 'sitnih' 180 tisuća eura!

Makedonski pravoslavni svećenik Stefan navodno je kupio 180.000 eura vrijedan luksuzni gliser Strider 8 koji u sat vremena vožnje proguta 200 eura benzina

69 komentara

Monaško bratstvo Svete Marije iz makedonskog sela Kalište, u području kojim upravlja poglavar makedonske pravoslavne crkve Stefan, kupilo je luksuzni gliser vrijedan 180 tisuća eura, prenosi Dubrovački dnevnik.

Prema pisanju makedonskih medija, najvjerojatnije je riječ o gliseru Strider 8 dugačkom 8,32 metra, pogonjenog s dva motora Mercury ukupne snage 300 konjskih snaga. Potrošnja motora iznosi oko 150 litara bezolovnog benzina na sat što preračunato znači da sat vožnje stoji oko 200 eura, piše CDM. Gliser je usidren u luci ispred hotela Biser u Strugi u Makedoniji. 

'Gliser u procesu registracije'

Prema informacijama makedonskog portala Ohridsky, monasi ovih dana pohađaju tečaj za upravljanje gliserom.

Kapetan Kapetanije Republike Makedonije sa sjedištem u Ohridu Goran Ustijanovski, potvrdio je informaciju da je takvo plovilo usidreno u luci i da je trenutno u procesu registracije. 

Na pitanje kako monasi mogu upravljati gliserom bez dozvole te je li Kapetaniji dozvoljeno da obučava svećenike u gliseru koji još nije registriran, Ustijanovski je rekao da ga nitko nije obavijestio da krše zakon. Dodao je i da nema informaciju da djelatnici Kapetanije obučavaju monahe.

Makedonska pravoslavna crkva jučer nije ni potvrdila ni demantirala ove informacije.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message