To je to što me zanima!

Glogoški: Čovjeku su ponudili kredit za stan ako zapali šator

Pitajte Milanovića koja su to dva čovjeka nagovarala branitelje da iznesu plinske boce. To je osoba koja upravlja vojskom i policijom - rekao je Đuro Glogoški
Vidi originalni članak

Uz rođendansku tortu s natpisom "100 posto za Hrvatsku" te domoljubne pjesme i tamburaše, branitelji prosvjednici iz Savske 66 proslavili su prvih 365 dana. Vođa prosvjeda Đuro Glogoški istaknuo je kako je ovaj pokret "100 posto za Hrvatsku" zaživio te će u budućnosti, bez obzira tko je na vlasti, činiti samo ono što je u interesu hrvatskih građana i države.

- Kroz ovih 365 dana u Savskoj 66 kroz šator su prošli mnogi branitelji, ljudi iz naroda. U više navrata isticali da su ih izdali svi osim hrvatskih branitelja. 

Glogoški kaže kako su pokušavali postići da ih netko čuje, a vladajućima je trebalo 200 dana da ih prime na razgovore dok za policijsku brutalnost na Markovu trgu još nitko nije odgovarao. 

- Mi branitelji prvi smo pomogli izbjeglicama koje su pristigle u Hrvatsku. U kratkom vremenu skupili smo robe u vrijednosti 80.000 kuna. No, kada su se hrvatski branitelji u Markovoj crkvi skrivali od policijske brutalnosti, ova vlast nije dopustila da im se donesu lijekovi, deke i osigura toalet - rekao je Glogoški i prvi put otkrio detalje vezane uz incident s plinskim bocama u Savskoj:

- Po naputku Vlade nekolicina njih došla je huškati branitelje u šatoru da na kolnik iznesu plinske boce - rekao je Glogoški napominjući kako to prije nisu željeli spominjati. Rekao je i da je u šator došao čovjek koji je rekao da su mu nudili kredit za stambeno zbrinjavanje ako zapali šator:

- Pitajte Milanovića koja su to dva čovjeka nagovarala branitelje da iznesu plinske boce. To je osoba koja upravlja vojskom i policijom. U Sjevernoj Koreji zvali bi ga diktator, a kako ćemo mi ovdje nazvati tog čovjeka? - pita se Glogoški.

On je istaknuo da su branitelji 1990. godine preuzeli obvezu braniti svoj narod i domovinu, a od danas pa nadalje vodit će brigu o svakom radniku, umirovljeniku i djetetu:

- Nemojte nas se bojati, hrvatski branitelji su uz vas.

Klemm: Smetale su im naše odore

Josip Klemm je istaknuo kako je u proteklih 365 dana bilo suza, rad i smijeha, ali ostali su na braniku svo to vrijeme.

- Možemo li se sjetiti sto je smetalo SDP-u i HNS-u? Smetale su im odore koje nose hrvatski branitelji u šatoru, smetalo im je li skup prijavljen ili nije i to su nam htjeli zabraniti. Postavili su pitanje tko nam daje struju i zašto se koristi kuća u Zaprešiću, a onda su krenuli antiprosvjedi puni mržnje koju mi nismo zaslužili - rekao je Klemm.

Na prozivke da su marionete HDZ-a Glogoški je odgovorio da svaki branitelj ima svoju glavu kojom misli i odlučuje te da nije razgovarao s Karamarkom već s Domoljubnom koalicijom i svima koji su bili za razgovor. 

- Nećemo pružiti potporu nikome, branitelji ne stvaraju podjele. Spremni smo sve učiniti za hrvatski narod. Gradimo budućnost u zajedništvu jer jedino tako možemo uspjeti - rekao je Glogoški i poručio:

- Hrvatskom narodu vjerni, za domovinu uvijek spremni!

Idi na 24sata

Komentari 729

  • fredaster 22.10.2015.

    Djuro, nudim Ti mjesto savjetnika predsjednice, zapali sator zovi Klema i reci mu da si se salio!

  • georgia 21.10.2015.

    glogoški ovo je više degutantno...

  • manijak na dopustu 21.10.2015.

    Svojim laprdanjem i pojavljivanjem u javnosti ;Glogoški nanosi nepopravljivu štetu HDZ-u

Komentiraj...
Vidi sve komentare