To je to što me zanima!

Glogoški nakon prosvjeda ide na spavanje u državnu kuću

Glogoški svake večeri odlazi na počinak u državnu kuću u Zaprešiću u kojoj inače odsjedaju samo najteži ratni vojni invalidi kada dolaze u Zagreb radi liječenja
Vidi originalni članak

Vođa branitelja u Savskoj 66 Đuro Glogoški svake večeri nakon prosvjeda odlazi na počinak u državnu kuću u Zaprešiću u kojoj inače odsjedaju samo najteži ratni vojni invalidi kada dolaze u Zagreb radi liječenja.

Riječ je o kući na adresi Ljudevita Gaja 27 koju su, piše Jutarnji, još 2007. iz Ministarstva branitelja predali na korištenje udruzi kojoj je Glogoški na čelu. Namijenjena je, ne samo braniteljima s najvećim invaliditetom, nego i njihovim obiteljima koje ih prate. 

No za kuću se predvidjeli da branitelji u njoj borave svega nekoliko dana koliko trebaju za liječnike, a ne trajno, kako to sad čini Glogoški. Potvrdio nam je da s Ministarstvom ima ugovor za korištenje te kuće. 

Njeni ključevi inače se nalaze u Ministarstvu koje ujedno plaća režije. Ministar branitelja Matić ranije je iznio da Glogoški ima mirovinu od 24.816 kuna, a ujedno ima i pravo na novi auto svakih sedam godina.

Luka Stanzl/PIXSELL
Idi na 24sata

Komentari 773

  • marshal-tito 30.03.2015.

    svaka cast braniteljima koji su bili na braniku drzave. ali zar nije nemoralno da ih vodi netko tko: 1. prima preko 20.000 kuna mjesecno, 2. tamo 91. lose govorio o toj istoj drzavi i ratu, 3. huska narod iz satora, a sam se ne drzi toga, vec spava u kuci, koju zbog njega nemogu koristiti oni kojima je potrebno. 4. ide javno na utakmice reprezentacije, za koje si 95% njegovih suboraca nemoze ni zamisliti jer gladuju. ... Stvarno nije u redu prema narodu koji radi i placa to sve preko poreza i nameta, a isto tako nije u redu prema ostalim suborcima.

  • fredaster 30.03.2015.

    Duro izdrzi ovo do ljeta , kljuc ti nemreju zeti spavaj di spaval i do sad a onda na odmor- malo u banju , na more pa u sator...

  • VelimirMarcijus 29.03.2015.

    a to da stalno borave u šatoru nisam nikada ni vjerovao jer i zdrav čovjek ne bi izdržao toliko a ne bolesni

Komentiraj...
Vidi sve komentare