To je to što me zanima!

Predrag Matić: Đuru nećemo deložirati iz kuće u Zaprešiću

Podsjetimo, predsjednik Udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida I. skupine Đuro Glogoški je rekao kako se neće iseliti iz kuće u državnom vlasništvu u Zaprešiću
Vidi originalni članak

Nikoga nećemo izbacivati iz kuće u Zaprešiću, rekao nam je ministar branitelja Fred Matić i okončao nagađanja o možebitnoj deložaciji Đure Glogoškoga, koji u njoj boravi već mjesecima.

Matić je, naime, zadnjih dana najavljivao kako će Glogoškom ukinuti privremeni smještaj u kući, pri čemu se očekivalo da će to biti izvedeno mijenjanjem brave na ulaznim vratima, odnosno neka vrsta deložacije. Matić je Glogoškog, kako je javila Hrvatska televizija, dopisom obavijestio da se krši Sporazum o suradnji u programu liječenja hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata Udruge 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine.

Sporazumom je određeno da se kuća može koristiti kao privremeni smještaj te skupine invalida samo tijekom liječenja i pregleda u Zagrebu. Kako je utvrđeno da se proteklih mjeseci navedena kuća ne koristi u skladu sa sporazumom, on se raskida, piše u tekstu pisma u kojemu Matić moli Glogoškog da najkasnije do 7. travnja kuću u Zaprešiću “oslobodi od osoba i osobnih stvari u vlasništvu Udruge”. Ministar kaže da će daljnje korištenje kuće biti regulirano Odlukom o uvjetima korištenja kuće te da će tu odluku Ministarstvo branitelja objaviti na svojoj internetskoj stranici. To bi moglo značiti da Glogoški ostaje u kući, ali bi mogao biti izložen pritisku.

Glavašević: Glogoški nije nasilno deložiran iz šatora, pa neće biti ni iz kuće

Glogoški nije nasilno deložiran iz šatora, pa neće biti ni iz kuće, napisao je u ponedjeljak na svojem Twitter profilu Bojan Glavašević, pomoćnik ministra branitelja. Tako je komentirao izjavu predsjednika Udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida I. skupine Đure Glogoškog. 

Idi na 24sata

Komentari 662

  • MarkoGuzzi 07.04.2015.

    kaj smo mi jeleni koji moramo sve po zakonu, oni kaj hoće a mi ko nas hebe, marš sa smradovima van

  • Rollan Rollan 07.04.2015.

    G. Matiću dužni ste poštivati zakone. Kako je to moguće da se jedan ministar, uz to još i pravi sudionik dom. rata, doveo u situaciju da mu javno oponira jedan sudionik paravojnih jedinica (hosa) sa milion beneficija. Zar mu ne znate odgovoriti? Ako protupropisno koristi kuću koju plaćaju porezni obveznici onda ga morate deložirati, bez obzira što o tome mislili. Nastanite si ga besplatno u vlastitu kuću pa se onda tamo s njime natežite. Zašto se jedan legalno izabrani ministar boji onih koji su prije branili (barem tako kažu), da bi to što su obranili mogli sada rastakati i uništavati.

  • vox populi 07.04.2015.

    Tako su nas istjerivali i 91-e ali na žalost mnoge više niko nije vidio žive.

Komentiraj...
Vidi sve komentare