To je to što me zanima!

GMO nije dobar ni za štakore: Po piliće ćemo ići u laboratorije

STIŽE KRAJEM LJETA: Umjetnu piletinu iz laboratorija prvi će kušati znanstvenici na radionici o umjetnome mesu u Švedskoj. Na policama će biti za pet godina
Vidi originalni članak

Na police trgovina umjetno meso stići će, tvrde znanstvenici, za pet godina. No sudionici radionice o umjetnoj hrani u Švedskoj krajem kolovoza prvi će kušati umjetnu piletinu. Uzgojio ju je Vladimir Mironov iz SAD-a od matičnih stanica purice i goveđeg seruma.

- Smatramo da je umjetno meso uzgojeno u laboratoriju etički, ekološki i zdravstveno ispravno jer nema ubijanja ni patnje životinja - rekao je Luka Oman iz udruge Prijatelji životinja.

Na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu kažu da će meso biti zdravstveno ispravno za konzumaciju, ali dugoročno štetno.

- Smatram da je to katastrofa za fiziologiju našeg organizma. GMO hrana uzrokuje oko 50 patoloških promjena na štakorima, a zamislite što će ovo učiniti ljudima - kaže prof. dr. sc. Tomislav Petrak.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • dj-tomekk 14.06.2011.

    od 14.07.2013 jedemo samo iz laboratorija EU nam brani da hranimo zdravu hranu jer oni imaju zdraviju punu kemije

  • pleter111 04.06.2011.

    ja sam ti zaostao sinko pa i dalje bum jel samo svoje piceke i purane koje sam uzgajam od domaćega žita i kuruze,,,a ovima bi želio da ih djeca hrane ovim njihovim GMO picekima pa da vidimo kako če im biti ,,,,opet smišljaju sranje za sirotinju

  • 5252468 03.06.2011.

    a gdje kupiti takvo pile u apoteci?

Komentiraj...
Vidi sve komentare