To je to što me zanima!

Godinama krala na sudu: 'Nije toliko za koliko me se tereti...'

Daktilografkinja i ovrhovoditeljica na Općinskom sudu u Požegi u svoj džep je spremala novac za izrečene kazne. Na sudu je radila 36 godina pa dobila otkaz. Navodno je pronevjerila najmanje 100.000 kn, a sumnjaju i na puno više
Vidi originalni članak

Ima tu nešto, ali nije u tolikoj mjeri u kojoj me se tereti, priznala je službenica (57) suda, sada već bivša daktilografkinja i ovrhovoditeljica Općinskog suda u Požegi.

Radila je u referadi na poslovima uplatnica. Slučajno ju je prošlog tjedna otkrio kolega koji je na jednoj od uplatnica uočio nepravilnosti. Navodno je novac za kazne građana uzimala na ruke te ih spremala u džep. Tako je pronevjerila najmanje 100.000 kuna iako se pretpostavlja da je riječ i o nekoliko stotina tisuća kuna.

- U radu službenice u određenim kaznenim predmetima utvrđene su nezakonitosti u vezi s naplatom troškova kaznenog postupka i naplatom novčane kazne – priopćili su sa suda. 

Protiv žene su podnijeli kaznenu prijavu i uručili joj izvanredni otkaz

'‘Mali partizan’ se urotio protiv mene jer nisam politički podobna'

Navodno je nakon toga mirno spremila stvari i išetala iz zgrade suda, a s kolegama nije razgovarala. Njezini kolege kažu kako nije izrazila žaljenje zbog krađe novca

- Mogu samo reći da se ‘mali partizan’ urotio protiv mene jer nisam politički podobna. Nazovite me za nekoliko dana i moći ću vam reći nešto više – rekla je. 

Na sudu je radila više od 36 godina i imala je uvjete za mirovinu. Slučaj navodno istražuje DORH.

Idi na 24sata

Komentari 189

  • hende007 20.04.2015.

    Dvostruki lopovluk, država je plaća, ona od države krade ( u biti od svih nas). Dobro je otkriti i ove sitne lopove, ali ovo je kap u moru naspram onoga koliko se krade na malo višim nivoima.

  • grga5 12.04.2015.

    da se to ne radi o Bosko Buhi

  • pravoipravicaibezfaksa 12.04.2015.

    gle čuda od žene, krala, ali ne toliko za koliko je se tereti...tak se to sada po novome radi.....i nazovite me za nekoliko dana dok smislim dobruuuuuu ispriku, hahaha... prava sudska hrvatica, samo mi nije jasno gdje se sjetila u svemu tome partizana... pa ona ih nikada nije vidjela, hehe

Komentiraj...
Vidi sve komentare