To je to što me zanima!

Godinama radila kao učiteljica u školi, a imala lažnu diplomu

Lažnu diplomu imala je žena koja je godinama radila kao učiteljica u Osnovnoj školi Ivana Zajca na Škurinjama u Rijeci. Ovo je sedma lažna diploma otkrivena u hrvatskom školskom sustavu od početka godine
Vidi originalni članak

U okviru sustavne provjere diploma zaposlenih u osnovnim i srednjim školama na Sveučilištu u Rijeci, otkrivena je prva krivotvorena diploma i to na Učiteljskom fakultetu. Lažnu diplomu imala je žena koja je godinama radila kao učiteljica u Osnovnoj školi Ivana Zajca na Škurinjama, piše Novi list.

U GIMNAZIJI GOSPIĆ Predavala povijest 10 godina s lažnom diplomom: 'Ovo je šok!'

Radi se o učiteljici koja je predavala u razrednoj nastavi, a informaciju o pronalasku krivotvorene diplome potvrdio je Učiteljski fakultet.

S obzirom da je lažna učiteljica studij upisala po starom programu, odnosno prije uvođenja Bolonje, znači da je imala rok od 8 godina da završi fakultet i stekne diplomu, ali to joj očito nije pošlo za rukom. Za datum diplomiranja odabrala je godinu prije nego što je uopće upisala fakultet.

Fakultet je po otkrivanju lažne diplome obavijestio Ministarstvo znanosti i obrazovanja, riječki Rektorat, kao i Državno odvjetništvo. 

Prva krivotvorena riječka diploma ujedno je sedma lažna diploma otkrivena u hrvatskom školskom sustavu od početka godine. 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Dr.VK 27.02.2019.

    pa šta onda oni uče na tim fakultetima kad žena to isto radi bez fakulteta, možda i bolje nego neke sa diplomama. da ne nabrajam još hrpu nekih zanimanja , profesija koje se mogu raditi bez tog nekog fakulteta, dokaz tome je eto tih nekoliko lažnih diploma u prosvjeti.

  • 27.02.2019.

    Znam "uciteljicu "koja predaje godinama u osnovnoj skoli sa laznom diplomom a prije toga radila kao kuharica i sto je jos gore svi ucenici kojima je ona predavala su imali probleme u daljnjem obrazovanju...nazalost nitko ne bi nista poduzeo jer joj je i suprug predavao u toj skoli

  • believe000 27.02.2019.

    Trebali su prvo pregledati diplome onih prijavljenih na biro, čisto da znaju kako izgledaju originali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare