Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
48 komentara

Godinama radila kao učiteljica u školi, a imala lažnu diplomu

Lažnu diplomu imala je žena koja je godinama radila kao učiteljica u Osnovnoj školi Ivana Zajca na Škurinjama u Rijeci. Ovo je sedma lažna diploma otkrivena u hrvatskom školskom sustavu od početka godine

48 komentara

U okviru sustavne provjere diploma zaposlenih u osnovnim i srednjim školama na Sveučilištu u Rijeci, otkrivena je prva krivotvorena diploma i to na Učiteljskom fakultetu. Lažnu diplomu imala je žena koja je godinama radila kao učiteljica u Osnovnoj školi Ivana Zajca na Škurinjama, piše Novi list.

U GIMNAZIJI GOSPIĆ Predavala povijest 10 godina s lažnom diplomom: 'Ovo je šok!'

Radi se o učiteljici koja je predavala u razrednoj nastavi, a informaciju o pronalasku krivotvorene diplome potvrdio je Učiteljski fakultet.

S obzirom da je lažna učiteljica studij upisala po starom programu, odnosno prije uvođenja Bolonje, znači da je imala rok od 8 godina da završi fakultet i stekne diplomu, ali to joj očito nije pošlo za rukom. Za datum diplomiranja odabrala je godinu prije nego što je uopće upisala fakultet.

Fakultet je po otkrivanju lažne diplome obavijestio Ministarstvo znanosti i obrazovanja, riječki Rektorat, kao i Državno odvjetništvo. 

Prva krivotvorena riječka diploma ujedno je sedma lažna diploma otkrivena u hrvatskom školskom sustavu od početka godine. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message