To je to što me zanima!

Goethe-Institut Hrvatska se seli

Kao oproštaj od svoje dugogodišnje lokacije u Vukovarskoj ulici Goethe-Institut Hrvatska u petak, 18. veljače organizira sajam Goethe-Byesar s kojega će ljubitelji čitanja na njemačkom besplatno moći ponijeti knjige
Vidi originalni članak

Legendarna knjižnica Goethe-Instituta Kroatien, često posjećivano mjesto brojnih studenata s obližnjih fakulteta, zatvorena je od 28. siječnja i uskoro će ponovno biti otvorena na novoj adresi, u Zadarskoj ulici 80.

Iz Instituta kažu kako na tu lokaciju ne mogu ponijeti sve medije iz svoga fonda jer su prostor i koncepcija drugačiji, pa za njih traže nove čitateljice i čitatelje, nove domove,

Zato pozivaju ljubitelje knjiga na njemačkom da dođu na sajam knjiga, Goethe-Byesar, razgledaju i ponesu svoju omiljenu knjigu ili više njih kući, besplatno.

"Sve je jednostavno: mediji su složeni prema tematici, npr.. beletristika, knjige i materijali za učenje i poučavanje njemačkog jezika, filozofija, psihologija, sociologija, povijest, geografija", napominju.

Tko želi, moći će na Goethe-panou podijeliti svoje sjećanje na to mjesto ili u knjižnici snimiti fotografiju sebe (s knjigama, u društvu, po želji) te je ponijeti kući u analognom i digitalnom obliku.

Sajam traje od 10 do 18 sati, a posjetitelji će moći saznati sve o novoj knjižnici i njezinim ponudama.

Ulazak u knjižnicu dopušten je uz predočenje valjane i važeće EU Covid potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza, što podrazumijeva i istodobno predočenje identifikacijskoga dokumenta.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare