To je to što me zanima!

Gola anoreksičarka teška 30 kila šokirala Talijane

Baš u vrijeme milanskog tjedna mode u Italiji je počela nova kampanja protiv anoreksije. Plakat gole anoreksične djevojke šokirao je javnost...
Vidi originalni članak

Šokantna fotografija anoreksične žene pojavila se ovog tjedna na ulicama talijanskih gradova, baš u vrijeme održavanja milanskog tjedna mode. Plakat "krasi" golo tijelo Frasncuskinje Isabelle Caro, koja boluje od anoreksije i ima svega 31 kilogram. Modna grupa Flash&Partners's, putem te reklame šalje jasnu poruku: "NE ANOREKSIJA". Fotografiju je snimo kontroverzni talijanski fotograf Oliviero Toscani, koji je 1992. godine za Benetton slikao muškarca koji umire od side.
- Golim tijelom želio sam svima pokazati posljedice ove strašne bolesti koju su izazvali stereotipi žena u modnoj industiji - objasnio je Toscani. Talijanska kampanja protiv anoreksije izazvala je podijeljene reakcije, a protiv nje se izjasina i Fabiola De Clerq, šefica istraživanja o bulimiji i anoreksiji, koja smatra oglas 'izrazito okrutnim'.
- Djevojke bi mogle osjetiti zavist prema fotografiranom modelu i pomisliti da mogu biti još tanje - reklal je Clerq. O kampanji je mišljenje dao i poznati dizajner Giorgio Armani, koji smatra da je da uzroci anoreksije nemaju veze s modom.Talijanske novine Corriere della Sera odbile su objaviti oglas, ali ga je njihov glavni rival, La Repubblica, objavila na duplerici.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • vjeverica 02.10.2007.

    Dajte joj barem malo šrota skuhajte sa paštom

  • shpresa 27.09.2007.

    samo da male glupačice i pomodarke ovo ne protumače kao \"ne, ovo nije anoreksija\" !!?? Srećom imam zalihe (170 cm, 64 kg) , pa će mi taman proći mučnina ujutro do doručka!! bljaaaakkkk!

  • teich 27.09.2007.

    ne znam kad sam zadnji put vidila nešto odvratnije!!!!!!! mičite to sa stranice!

Komentiraj...
Vidi sve komentare