To je to što me zanima!

Sl. Brod: Golf sletio s ceste i udario u brojilo, curio je plin

Na mjesto nesreće koja je bila nešto iza 20 sati uz policiju izašli su i pripadnici JVP Slavonski Brod koji su uspjeli zatvoriti plinski ventil čime je spriječena eksplozija plina
Vidi originalni članak

U slavonskobrodskom naselju Livada u Ulici Josipa Bašića u subotu nešto poslije 20 sati Golf se, nakon što je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, zabio u kuću, točnije u plinsko brojilo, gradskog plina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon udara cijev je pukla i plin je počeo nekontrolirani istjecati.

– Došla sam kod prijateljice i vidjela sam taj prizor koji me je šokirao, plin je uz jak zvuk počeo istjecati, svakog trenutka postojala je opasnost da dođe do eksplozije. Ne smijem niti pretpostaviti kakove bi posljedice mogle biti. Ipak sam smogla snage načiniti fotografiju i kratki video uradak – rekla je čitateljica 24 sata. 

U to vrijeme je padao gust snijeg i Brodske ulice kao i većina u Slavoniji su pokrivene ledom i snijegom, i najvjerojatnije vozač Golfa je na raskrižju izgubio nadzor nad automobilom i zabio se u plinsko brojilo. Na mjesto nesreće uz policiju izašli su i pripadnici JVP Slavonski Brod koji su uspjeli zatvoriti plinski ventil čime je spriječena eksplozija plina. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 06.01.2019.

    Do eksplozije može doći samo kada se zadovolje uvjeti između DGE i GGE tj. Donje granice eksplozivnosti i gornje granice kada se smjesa zapaljivog plina pomiješa sa kisikom. A eksplodiraju spremnici i zatvoreni prostori kada se napune zapaljivim plinovima. Pogledajte stari film Backdraft pa će Vam biti jasnije. Možda bolje da uzmete predmet iz vatrogastva Gorenje i gašenje.

  • korisnik11122 06.01.2019.

    Plinomjer nije u kutiji i točka

  • Pitt Bull 06.01.2019.

    Ovo spada pod Breaking News!

Komentiraj...
Vidi sve komentare