To je to što me zanima!

Golubaru iz Ozlja ukrali devet, a ubili šest golubova listonoša

Mi se u ovoj branši svi dobro poznajemo i vjerujem da će bilo tko od mojih kolega, ako mu netko ponudi mojeg goluba na prodaju, znati kako postupiti, kaže Željko Zeba
Vidi originalni članak

Iz nezaključanoga golubinjaka na području Ozlja u utorak je ukradeno devet golubova listonoša, a još ih je šest ubijeno, priopćila je u srijedu karlovačka Policijska uprava.

 Golubinjak je bio zatvoren zasunima, ali nije bio zaključan. Oštećeni vlasnik, 33-godišnji uzgajivač golubova Željko Zeba iz Trga kod Ozlja rekao je za Hinu da je šest ubijenih golubova ostavljeno u golubinjaku, ali nema tragova koji upućuju na napad neke životinje. 

 Zeba kao član Kluba uzgajivača goluba pismonoša sudjeluje na domaćim i međunarodnim natjecanjima, svi su mu golubovi prstenovani i evidentirani, a vrijednost golubova listonoša, kaže, ovisno o njihovim predispozicijama i rezultatima na natjecanjima, kreće se od nekoliko stotina do nekoliko desetaka tisuća eura.  "Zato o šteti koja mi je nanesena mogu govoriti tek okvirno. Onaj tko je ukrao golubove, ako su živi i ako ih pusti, ostat će bez njih jer će se sigurno vratiti u moj golubinjak. Ako ih pokuša prodati, izlaže se opasnosti da ga otkriju po prstenovima jer ih ne može skinuti a da im teško ne ozlijedi noge. Mi se u ovoj branši svi dobro poznajemo i vjerujem da će bilo tko od mojih kolega, ako mu netko ponudi mojeg goluba na prodaju, znati kako postupiti", rekao je Zeba.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • miranda40 09.03.2017.

    znam da nije za usporediti ali opet bila sam užasnuta.Zimus mi je moje dvije ljubimice patkice Petricu i Ikicu netko maznuo.Onako ojadjena htjedoh policiju zvati,ali sprečili me.Budale treba u vrelu vodu i očerupati.Nisi psihički zdrav ako uživaš u nanošenju boli ,bilo kome.

  • lollalollita 09.03.2017.

    Kako ima zlobnih ljudi,isto kao i onome pčelaru sto su košnice zapalili?!neka se taj koji je to napravio zapita koji mu je smisao udisanja ovoga zraka i njegovog postojanja?nema ga...obicna lijenčina i pokvarenjak

  • JerkoKC 09.03.2017.

    Bila je dobra juha.

Komentiraj...
Vidi sve komentare