To je to što me zanima!

GONG: Građani su se žalili na sestru Željka Keruma

GONG izvještava da nema većih kršenja izbornog procesa. Iz Kerumovog stožera kažu da Nevenka Bečić ima pravo preslagivati i prebrojavati listiće
Vidi originalni članak

Početak izbornoga dana na većini biračkih mjesta odvija mirno i bez većih kršenja izbornog procesa. Suradnja GONG-a s biračkim odborima, izbornim povjerenstvima i DIP-om je korektna. U Poljici kraj Vrgorca prije otvaranja biračkog mjesta, nekoliko se glasačkih listića nalazilo u kutiji. Članovi biračkog odbora su rekli da su to njihovi listići jer da su upravo glasovali. Promatrač smatra kako je u pitanju više listića no što je zaokruženo osoba u izvatku iz popisa birača. U Domu kulture u Vojniću unutar biračkog mjesta su se nalazile slike povijesnih ličnosti s logom HDZ-a. Promatrači su upozorili birački odbor da uklone navedene slike, no članovi biračkog odbora su to odbili. U Lipiku na biračkom mjestu se nalazilo raspelo koje je skinuto nakon primjedbi promatrača. Građani su prijavili GONG-u da u Starim Kotarima kraj Đurđevca jedna osoba sjedi ispred biračkog mjesta s popisom birača te zapisuje tko dolazi na glasovanje. Članovi biračkog odbora izlaze van i također joj javljaju podatke. U Sibinju, ispred škole gdje se nalaze 3 biračka mjesta, stajao je aktualni načelnik općine i nagovarao birače da glasuju za njega.
Na biračkom mjestu Meje u Splitu sestra kandidata Keruma stoji na biračkom mjestu i slaže listiće. Nevenka Bečić na tom biračkom mjestu je prijavljena kao promatrač. Iz Kerumovog stožera kažu da ona ima pravo slagati i prebrojavati listiće. Na biralištima u Splitu i Zagrebu zabilježeno je glasovanje grafitnim olovkama.

NAPADNUT SNIMATELJ NOVE TV
U Vrgorcu je vozač hladnjače napao snimatelja NOVE TV jer mu se nije sviđalo što snima dolazak birača iz Hercergovine. Udario ga je nekoliko puta šakom u lice i pokušao je razbiti kameru, javlja Dnevnik.hr. Privela ga je policija.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • nixxx 31.05.2009.

    Kao prvo - mislim da su regularniji izbori u Azerbejđanu, Tunguziji ili nekoj drugoj državi dalekog istoka. Kao drugo - normalno da je kamiondžija \"udrija\" snimatelja jer će izgubiti dječji doplatak kojeg prima u \"Rvatskoj\". Za njega je to demokracija, ali za njega nije demokracija kada netko nešto snima da pokaže javnosti objektivnu sliku. Takva nam je i država cijela. Oprostite, ne država jer je najljepša na svijetu, nego oni koji vladaju njome.

  • T0rca1950 31.05.2009.

    Lol... Evo zvali SDP-ovci i pitali triba li prijevoz do biralista... A ja mislija da je predizborna sutnja...

  • trent1007 31.05.2009.

    kakve veze ima raspelo s glasanjem. Razumijem da nesmije biti niti jedno ime stranke na zidovima glasačkih mijesta.,ali raspelo . Pa tko koga tu j.... Kakve veze vjera ima s glasanjem . Krajnji idiotizam !!!!!!!!11 Ovo je stvarno nevjerojatno. Šta nesmije se ini katolicizam odnosno krščanstvo pokazivati na glasovanju. Nisam vjernik ali vidio bih dali bi mi smjeli reći da maknem raspelo zbog glasovanja. Prebijo bih njih na mrtvo ime. Stoka!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare