To je to što me zanima!

Google nudi 20 tisuća dolara onome tko hakira Chrome

Sljedeći mjesec, tijekom CanSecWest konferencije, Google će ponuditi 20 tisuća dolara onome koji uspije uspješno hakirati njihov web preglednik Chrome
Vidi originalni članak

Google je toliko siguran u svoj internetski preglednik Chrome da je spreman platiti 20 tisuća dolara onome koji ga uspije hakirati, prenosi MSNBC.

Ovaj izazov biti će dio CanSecWest konferencije u Vancouveru sljedećeg mjeseca. Natjecatelj koji će uspjeti hakirati Chrome prvi dan konferencije dobit će 20.000 dolara i novo CR-48 Chrome prijenosno računalo.

Postoje samo dva pravila. Hakeri moraju prvi dan konferencije uspješno zaobići Googleovu "sandbox" tehnologiju i srušiti sustav koristeći kodove napisane u Googleu.  Ukoliko natjecatelji ne budu uspješni, drugi dan konferencije moći će pokušati ponovno. Naime, ZDI će ponuditi 10 tisuća dolara nagrade onome tko uspije na bilo koji način zaobići "sandbox", dok će Google pokloniti 10 tisuća dolara za otkrivenu pogrešku u Chromeovom programu. 

Do sada Google Chrome nije bio uspješno hakiran upravo zbog svoje "sandbox" tehnologije koja izolira štetni program i ne dozvoljava njegovo širenje kroz kompletni sustav. 

Natjecanje će se održati od 9.- 11. ožujka u Vancouveru, tijekom CanSecWest konferencije.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • MatijaBogdan 26.02.2011.

    Ljudi, dajte malo pameti u glavu... Bavim se već neki niz godina programiranjem i znam kako se rade projekti i sl. . Programeri koji rade u Google-u znaju jako puno, a itak se moraju pripremati nekoliko godina unaprijed za projekt... rade na tim godinama, a znaju što i kako žele napraviti... ako netko pobijedi na tom natjecanju, tko ne poznaje kod i razvoj algoritma programa... on je stvarno genij... i nema teoretske šanse da ga bude policija, FBI, CIA... imala na piku... nego će dobiti posao u Google-u... a naravno to bi htio svaki haker... vjerujte mi....(Najviše vrijedni poslovi(firme) u SW programiranju su: 1. google, 2. hakiranje, 3. microsoft....)

  • user_60176 10.02.2011.

    Ako uspije hakirati dobit će 20 000 dolara i doživotni pečat,pa pravi veliki hakeri nisu budale da se za tu siću (njima siću) izdaju i otkriju!

  • SkidRow 09.02.2011.

    Šta ga tko ima hakirati kad je pun buggova,koristio sam beta verziju prije koju godinu i nije valjala.Ajd bila je beta verzija,ali ni puna verzija nije ništa bolja.explorer je najsporiji ali i najpouzdaniji,mozilla ga donekle prati u sigurnosti ali bar je brža.Chrome ti je isto da praktički sam sebi ubaciš viruse.

Komentiraj...
Vidi sve komentare