To je to što me zanima!

Goran i Snježana Tribuson: Kako smo vratili humor na HTV

Scenaristi serije 'Odmori se, zaslužio si' otkrivaju tko ima glavnu riječ na setu, zašto njihovi partneri 'izbjegavaju' obiteljska druženja te zašto se ne bave očevim biznisom
Vidi originalni članak

Snježana Tribuson, profesorica režije na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, i njezin brat, akademik i pisac Goran Tribuson, autori serije “Odmori se, zaslužio si”, već petu godinu smišljaju komične situacije u domu Kosmičkih, koja vjerno ocrtava svakodnevicu prosječne hrvatske obitelji. 

Snježanin i Goranov obiteljski život i smisao za humor djelomično su pretočili u najgledaniju i najdugovječniju seriju Hrvatske televizije u posljednjih 20-ak godina. 

Bio je to povod za razgovor u kojem su otkrili neke detalje iz vlastitog djetinjstva i mladosti i bratsko-sestrinskog odnosa.

Goran i Snježana rođeni su u Bjelovaru, on prije 65 godina, a ona osam godina poslije. U djetinjstvu je igrao nogomet i rukomet te zamišljao da će biti probni pilot ili vozač trkaćih automobila, a Snježana je željela postati kiparica. Pradjed po očevoj liniji došao je u Bjelovar iz talijanske Furlanije i bio klesar nadgrobnih spomenika, kao i njegov sin i unuk, pa je Goran prvi potomak koji je iznevjerio obiteljsku tradiciju i postao pisac. 

No, kao srednjoškolac i on je zarađivao izrađujući oplate za grobnice i bruseći grobne okvire. Snježana je također u djetinjstvu maštala da će kad odraste, baratati dlijetom i čekićem, ali u sofisticiranijem pozivu: 

- Mama nam je predavala likovni odgoj pa je jedna od mojih želja bila da postanem kiparica. Ta je želja zgasnula kad sam se opalila čekićem po prstu dok sam pokušavala oblikovati kamen koji sam našla u vrtu - prisjetila se Snježana.

>>> Cijelu obiteljsku priču Tribusonovih pročitajte u 24sata Expressu

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Lord_Blackadder 19.02.2013.

    ... Gruntovčani ili Naše malo misto su serije odličnog, neisforsiranog humora, a ovo je samo još jedan oblik neuspjelog, silovanog pokušaja uvođenja humora.....i još za takve idiotarije plaćam pretplatu....

  • al capone 19.02.2013.

    koliko para otimaju od naroda cudi me da ne izbacuju vise serijala i filmova nego i hollywood i bollywood zajedno. samo neka kodiraju taj svoj program pa neka ga gleda ko želi i isti neka im i plaćaju

  • ksenijavz 19.02.2013.

    Tribusoni! Najbolji humor na svijetu! Ne mislim na ovu seriju, istina više put pomislim da bi bila smiješna da ne prepoznam neke ljude u svakodnevnom životu :-)..ali molim vas, pročitajte "Travu i korov", "Ne dao Bog većeg zla", te ostala Tribusonova remek djela! Nećete požaliti. Za objesiti brige o klin i dobro se nasmijati...ponekad i to treba!

Komentiraj...
Vidi sve komentare