To je to što me zanima!

Gori gusta borova šuma: Jak vjetar otežava gašenje požara

Četiri kanadera iz zraka i 48 vatrogasaca sa 17 vozila sa zemlje pokušavaju ugasiti veliki požar koji je jutros oko 11.40 sati izbio na predjelu Srimska Lokva kraj Vodica
Vidi originalni članak

Iz Ministarstva obrane javljaju kako požar kod Vodica gase tri aviona Canadair CL-415 iz sastava Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz vojarne Zemunik. Oni su oko 13,00 sati upućeni u akciju gašenja požara kod Srimske lokve.

- Ovo je prvi veći požar zabilježen tijekom rujna, na kojem su angažirane zračne snage HRZ i PZO-a. Prema informacijama s terena, gori borova šuma, a gašenje požara otežava i vjetar,  dok posade Canadaira ulažu napore kako bi što prije zaustavili širenje požara i stavili ga pod puni nadzor - javlja Samostalna služba za odnose s javnošću i informiranje MORH-a.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • japanokinez 16.09.2015.

    Mate Bulić.

  • kormilar 15.09.2015.

    Piromani najviše vole kad jako puše. Zašto? Zato što je onda veći plamen, a i teže je gasiti!

  • prajdali 15.09.2015.

    Na TV vidimo požar,vjetar,kanadere,borovu šumu......slika koje smo se nagledali ovog ljeta.Naravno,nedostaje nam ključna informacija a to je kako je došlo do požara.Radi li se u nečijem nemaru ili podmetnutom požaru.U svakom slučaju policija bi morala dati neke odgovore.

Komentiraj...
Vidi sve komentare