To je to što me zanima!

Gori u Kopačkom ritu: 'Vatra se zbog jakog vjetra proširila u šumu i zapalila visoke krošnje'

Iza 17 sati požar su uspjeli lokalizirati, a sada je na mjestu događaja oko 25 vatrogasaca. Kopačkog rita. Svi DVD-ovi na području županije su podignuti na stupanj pripravnosti, kao i jedan kanader
Vidi originalni članak

JVP grada Osijeka je u petak, u 14.30, zaprimio dojavu o požaru na području Kopačkog rita. Na teren je izašlo devet DVD-ova i JVP grada Osijeka. U gašenju požara sudjelovalo je 59 vatrogasaca sa 17 vozila. Svi DVD-ovi na području županije su podignuti na stupanj pripravnosti.

PROMO Prema dosadašnjim podacima, ove je godine u Hrvatskoj buknulo 34% više požara

Požar je bio daleko od naseljenih mjesta pa nije bilo ugroze za kuće.

- Gorio je dio parka prirode, požar je krenuo pored puta, na mjestu gdje šumarija izvodi svoje radove, a onda se vatra zbog vjetra proširila i ušla u šumu - rekao nam je zapovjednik JVP grada Osijeka, Zoran Pakšec.

BORBA S VATROM Požar u Dubrovačkom primorju se proširio, šalju i kanader

Napomenuo je kako je velik problem za vatrogasce predstavljala visina stabala te dehidracija zbog koje su se zapalile krošnje na visini od 20 metara. Posao danas nije bio lak, kaže.

Iza 17 sati požar su uspjeli lokalizirati, a sada je na mjestu događaja oko 25 vatrogasaca. U pripravnosti je i zrakoplov.

- Požar je lokaliziran, ali nije ugašen. Gorjet će danima.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • bombonijera 13.08.2022.

    evo dokle ide ovo globalno zatopljavanje da nam i Slavonija gori, strava i uzas, kao i ovi sto se smiju tome i misle kako to nema nikakve veze sa klimatskim promjenama, bit ce im jasnije kad im kuca izgori radi toga

  • domo 13.08.2022.

    Može li taj kanader uopće doletjeti do Baranje?

  • crveni predsjednik 13.08.2022.

    Kad močvara gori znaš da je odnio vrag šalu

Komentiraj...
Vidi sve komentare