To je to što me zanima!

Gorila - anđeo čuvar: Spasio je dječaka koji je pao u nastambu

Prošlo je 30 godina: Britanac Levan Merritt bio je na izletu s roditeljima i braćom i sestrom. Pao je u nastambu. Gorila Jambo ga je zaštitio od drugih životinja i pazio
Vidi originalni članak

Britanac Levan Merritt imao je pet godina kada je pao u kavez s gorilama u zoološkom vrtu na otoku Jersey u kanalu La Manche. Spasio ga je golemi gorila koji se zvao Jambo . Sada, 30 godina nakon pada, Levan za Daily Mail ispričao svoju priču.

Levan je s roditeljima  Stephenom i Pauline te starijim bratom Clintom i sestrom Stephanie te mlađim bratom  Lloydom bio na izletu. Slavili su Lloydov četvrti rođendan. Tata je Clinta stavio na ramena da vidi životinje, a Levan se popeo na zid i pao u nastambu . Golemi gorila došao je do dječaka. Branio ga je od ostalih životinja i nježno dodirivao rukom . Levan je počeo polako dolaziti k svijesti. Počeo je plakati. Okupljeni su mu počeli vikati da bude miran. To je uplašilo gorile pa ih je Jambo poveo u nastambu koja je bila iza vrata . No jedan mlađi gorila, Hobbit, je izjurio van. Tada su do dječaka stigli timaritelji i liječnik. Dok su timaritelji "odbijali" napade Hobbita liječnik je pomogao dječaku i izvukli su ga van . Završio je u bolnici s razbijenom glavom i slomljenom rukom. U bolnici je bio šest tjedana.

- Prvi puta kad sam vidio snimku bio sam u bolnici i sjećam se da sam bio jako iznenađen i šokiran. Nisam mogao vjerovati što se događalo u nastambi dok sam bio u nesvijesti - rekao je Levan.

Jambo je uginuo 1992. godine. Njemu u čast su napravili brončani spomenik koji je otkrio Levan.

Screenshot/YouTube/Karenjohnstonuk

- Zauvijek ću biti zahvalan Jambu jer očito da je sve moglo drugačije završiti, i puno gore za mene. Zadivljen sam načinom kako me zaštitio - rekao je Levan.

Za Daily Mail je ispričao kako su ga kasnije u školi zadirkivali i zvali Tarzan i "dječak-gorila".

- Bilo je to teško razdoblje, ali sam ga prebrodio - kazao je.

Levan i njegova supruga Amanda danas su u braku 15 godina i očekuju treće dijete.

Screenshot/YouTube/Karenjohnstonuk

- Amanda nije mogla vjerovati da sam to ja kada je vidjela snimku - kaže Levan. Njegova majka Pauline kaže kako Levanova sestra Stephanie i dalje ne voli gledati snimku iz ZOO-a.

- Mislim da je to zato što je ona bila najstarija i sjeća se svega - kaže Pauline.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • miško pušić 04.04.2021.

    To je dokaz da su gorile ili majmuni druga najinteligentnija vrsta poslje čovjeka

  • Mojte mo taok oplota 22.01.2016.

    možda su ipak majmuni nastali od čovjeka

  • OrcaPerestrojka 22.01.2016.

    Gorile pucaju od snage i od salate !

Komentiraj...
Vidi sve komentare