To je to što me zanima!

Gorska služba nasmijavanja: Dragi turisti, vidite ovaj znak?

Dečki iz GSS-a znak su postavili na Ugljanu, na stazi koja vodi za tvrđavu Sv. Mihovil. Možda i dopru do nekog stranca koji se sprema na osvajanje hrvatskih vrhova u japankama. A možda i ne...
Vidi originalni članak

Kako turistima objasniti da japanke nisu dio redovne opreme za planinarenje?

Pitajte Hrvatsku gorsku službu spašavanja. Dečki koji su spasili toliko ljudi proteklih godina, a mnoge od njih izvlačili su s planinskih vrhova promrzle, gotovo u kupaćim kostimima, imaju novi način. Zapravo, izmislili su novi znak zabrane na kojoj je prava japanka. 

- Dragi turisti, znamo da ne pričate hrvatski, zato vas molimo da obratite pažnju na ovaj znak dok planinarite u Hrvatskoj - piše na znaku koji su postavili na Ugljanu, gdje je putokaz za tvrđavu Sv. Mihovil.

Momci iz GSS-a nisu samo vrhunski u svom poslu na terenu, gdje svake godine spašavaju neprikladno odjevene i loše pripremljene turiste, znaju se i dobro našaliti i iskomunicirati s turistima.

Pa čak i ovakvim znakovima koji će možda i doprijeti do nekog stranca kad krene u osvajanje hrvatskih vrhova jednako odjeven kao za ulazak u more. Za komunikaciju na društvenim mrežama prije dvije godine dobili su nagradu Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Zaslužili su je.
 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • area 62 14.06.2019.

    Japanke bi trebalo prodavati kao petarde...samo petnaest dana u godini 😎🧨.

  • Spušeni 14.06.2019.

    Kako im objasniti? Pa vrlo jednostavno, nakon spašavanja lijepo im dostaviti račun sa minimalno pet nula iza zareza i uzeti sve dokumente dok to ne plati, pa me baš zanima hoće li ikad više netko nakon toga krenuti u planinarenje bez opreme... Probajte vani zaglibili u planinama pa ćete vidjeti cifru spašavanja, jedino se kod nas volontira

  • Uragan_1 14.06.2019.

    Apsolutno ispravno za one koji ne vide dalje od nosa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare