To je to što me zanima!

Gorući brod bura udaljila na oko 7 milja od Brijuna

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Turski brod opkolilo je pet tegljača: dva talijanska uzeli su ga na tegalj, a tri hrvatska polijevaju ga vodom. Vatra gori na pramčanom dijelu
Vidi originalni članak

Uvjeren sam da nema opasnosti od zagađenja. Situacija je stabilna i puno bolja nego jučer. Sve je napravljeno prema planu za takve slučajeve, rekao je ministar Božidar Kalmeta, koji je javnost izvijestio i o tome da je brod uzet na tegalj, kojim će  ga kasnije prevesti u talijansku ili hrvatsku luku. Dodaje kako su brodu okrenuli krmu u vjetar da bi specijalni gasitelji iz Nizozemske počeli gasiti požar. Plaćenici iz tvrtke Schmidt u Pulu su stigli u srijedu oko 18.45 sati. Oni su obučeni za gašenje požara na brodovima, a trebali bi gasiti požar u unutrašnjosti broda. Riječ je o specijalcima koji su 2000. godine sudjelovali u spašavanju posade ruske podmornice Kursk. Skupina plaćenika vatru će gasiti od krme do pramca. Kalmeta je izvijestio i da su brod opasali ekološkim branama u dužini od dva kilometra.
Državni tajnik za more Branko Bačić također je izvijestio o tome da su dva talijanska tegljača počela tegliti turski brod, a da ga tri hrvatska tegljača i dalje polijevaju morskom vodom. - O tome kamo će dotegliti brod odlučit će Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru u suradnji s brodovlasnikom - kazao je Bačić. Dodao je i da su odlučili kako nema potrebe za ponovnim dizanjem kanadera jer na brodu više nema otvorenog plamena. Naime, požar je na pramčanom dijelu broda, no dim je puno manji.
Turski brod zapalio se u srijedu rano ujutro oko 15 nautičkih milja zapadno od Rovinja, na granici hrvatskog teritorijalnog mora i ZERP-a.
Brod se trenutačno nalazi oko sedam nautičkih milja jugozapadno od Brijunskog otočja.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • StevensBikes 19.07.2015.

    Upravo tako, pravac prema sloveniji. Slucajno naisla jaki jugo

  • maja1996 07.02.2008.

    POZDRAV LJUDIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.... KISSSSSSSSS...... NE DIRAJTE MI GIDU-A JEL TO SVIMA JASNO?

  • Burnout 07.02.2008.

    jel bila uopce koja snimka iz zraka tj. helikoptera?? ..ili sam ja nesto propustila?

Komentiraj...
Vidi sve komentare