To je to što me zanima!

Gotova je istraga među vojnim špijunima: 'Utvrđen je cijeli niz prekršaja. Pronevjerili 2 mil kn'

Oni špijuni koji su boravili na različitim zadacima u vojnim misijama - u Poljskoj, Libanonu, Litvi, pronevjerili su najmanje dva milijuna kuna. To je prvi iznos za koji se sada sumnja
Vidi originalni članak

Nezakonito trošenje državnog novca na račun vojnih špijuna sada je i službeno potvrđeno, javlja Dnevnik.hr. 

- Gotov je nadzor, a kako mi je potvrđeno - utvrđen je cijeli niz prekršaja koji su se sustavno ponavljali. Oni špijuni koji su boravili na različitim zadacima u vojnim misijama - u Poljskoj, Libanonu, Litvi, pronevjerili su najmanje dva milijuna kuna. To je prvi iznos za koji se sada sumnja. Lažirali su troškove, a višak novca spremali su u svoje džepove - kazala je reporterka Nove TV Ivana Pezo Moskaljov.

ČEKAJU SE OČITOVANJA Vojni špijuni utajili dva milijuna kuna troškova, za lažiranje znao jedan pomoćnik ravnatelja?

U protekla dva mjeseca se češljala dokumentacija. Izuzeti su brojni spisi, računi koji nisu imali pokriće, provodio se unutarnji nadzor, nekoliko kontrola. O svemu su obaviješteni predsjednik i premijer.

Riječ je o troškovima koje su djelatnici VSOA-e dobivali za misije u inozemstvu. Višak od preuzetih troškova nisu vraćali ni pravdali računima.

 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • arwin 22.09.2022.

    Pa dobro zar njih ne štiti zakon o državnim tajnama? Tko se usuđuje njuškat o tome na šta naši špijuni na prvim crtama obavještajne bojišnice troše pare? Oni su heroji na prvoj liniji protiv Rusije a ne neki tamo lopovi.

  • eva60 22.09.2022.

    Evo došlo i jutro ali ministar se ne javlja

  • vilim1234 22.09.2022.

    zaustavite istrage,one ruse drzavu

Komentiraj...
Vidi sve komentare