To je to što me zanima!

Gotova je opsada trgovačkog centra: U Keniji 3 dana žalosti

Kenijske vojne snage ubile su pet napadača, a 11 ih je završilo u pritvoru, objavio je predsjednik u televizijskom obraćanju naciji. Dodao je da su gubici ogromni
Vidi originalni članak

Četverodnevna opsada trgovačkog centra u Nairobiju je gotova. Objavio je to kenijski predsjednik Uhuru Kenyatta, piše BBC.

- Kenijske vojne snage ubile su pet napadača, a 11 ih je završilo u pritvoru, objavio je predsjednik u televizijskom obraćanju naciji i dodao kako su se na kraju akcije urušila tri kata trgovačkog centra.

- Kenija je osramotila i porazila napadače, ali gubici su ogromni - dodao je i potvrdio smrt 61 civila i šest vojnika.  

Proglašena su i tri dana nacionalne žalosti koja počinju u srijedu. Najmanje tri tijela koja su pod ruševinama još trebaju izvući. U bolnice je smješteno 62 ljudi, a mnogi su bili na savjetovanjima zbog šoka koji su preživjeli. 

Predsjednik je rekao da će se kukavice krive za napad susresti s pravdom, kao i njihovi pomagači gdje god da jesu. 

Podsjetimo, militanti su upali u trgovački centar Westgate u subotu. Bacali su bombe i pucali na kupce i osoblje. Među poginulima je najmanje 18 stranaca. Napad je osudio i američki predsjednik Barack Obama. Odgovornost za napad preuzeli su članovi militantne skupine Al Šabab, koja se povezuje s Al Kaidom. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • zng108 25.09.2013.

    kakav pritvor odmah pobijte govna...............

  • dipsy2010 25.09.2013.

    A gdje je "bijela udovica" Među mrtvima ili zarobljenima?

  • Tom y2k 24.09.2013.

    Tužno. Nisu tu problem samo radikalni islamisti, za tango je uvijek potrebno dvoje. Koliko je ono u Siriji pobijeno ljudi? Koliko je ljudi raseljeno? Daleko od oka, daleko od srca... Lako je ovako iz topline doma, na brzinu komentirati, bacati drvlje i kamenje, gadno je tamo, ne znate kako.

Komentiraj...
Vidi sve komentare