To je to što me zanima!

Gotova je saga: Ivo će Kolindi vlast ipak dati na Pantovčaku

Konačnu odluku o preseljenju u vilu u Visokoj ulici u Zagrebu donijet će Kolinda Grabar Kitarović. Ako ne želi u Visoku, može tražiti Vladu da promijeni odluku
Vidi originalni članak

Ivo Josipović će vlast predati Kolindi Grabar Kitarović na Pantovčaku, javlja RTL. Tako je izgleda prekinuta priča oko preseljenja i Visoke ulice. 

Podsjetimo, Kolinda Grabar Kitarović je nekoliko puta isticala da želi da se Ured predsjednika preseli u Visoku ulicu jer bi to za državu bilo jeftinije. Nakon toga je Vlada to odobrila, a onda se Grabar Kitarović predomislila i rekla je da je Visoka samo jedna od mogućih lokacija te da treba napraviti detaljne analize. 

Početkom ovog tjedna Ured predsjednika je preuzeo ključeve vile u Visokoj ulici i tako je vila i formalno predana Uredu. Josipović je to napravio, poručili su iz Ureda, jer je dužan kao i svi građani poštovati zakonite odluke Vlade. 

Ipak, preseljenje još nije počelo. Ono nije nimalo jednostavno i ne zna se koliko bi moglo trajati. To znači da će Kolinda Grabar Kitarović kada preuzme vlast, donijeti definitivnu odluku o Visokoj. Njezin će mandat dakle početi na Pantovčaku i to nakon što joj Josipović preda šifru predsjedničkog sefa. Također, od Vlade, ako ne želi u Visoku, može tražiti izmjenu ili povlačenje odluke.  Vlada je već najavila da će joj izaći u susret. 

Idi na 24sata

Komentari 422

  • El Tractor 13.02.2015.

    Nije ni upola gotova!

  • Fighter for Justice 04.02.2015.

    Ovdje se vidi i Josipovic kakav je necovjek i on bi trebao biti predsjednik? Sdp -ovci od srama bi sutio i sramio bi se reci u kojoj sam stranci a nisam ni hdz

  • Fighter for Justice 04.02.2015.

    I ovi iz sdp bi trebali biti visoko obrazovani,e moj narode koji neandertalci nemoz vjerovat!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare