To je to što me zanima!

Gotovina i Markač izašli na slobodu prije točno 2 godine

Nakon odbacivanja prvostupanjske presude, hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač izašli su iz haškog pritvora prije točno dvije godine, 16. studenog
Vidi originalni članak

Hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač izašli su iz haškog pritvora prije točno dvije godine, 16. studenog 2012. godine .

Žalbeno vijeće Haškog suda odbacilo je prvostupanjske presude od 24 godine zatvora za Gotovinu i 16 godina za Markača i, uz tvrdnju da nije postojao udruženi zločinački pothvat, oslobodilo hrvatske generale . Gotovina i Markač pušteni su na slobodu i zrakoplovom Vlade vratili u Hrvatsku, gdje su ih na glavnom zagrebačkom trgu dočekale tisuće građana.

- Rat pripada povijesti. Svi zajedno se trebamo okrenuti budućnosti. Bila je ratna Oluja, a ovo je pravna Oluja. Stavili smo točku na i Domovinskom ratu - rekao je Gotovina.

- Moj ponos je bio srušen optužnicom da sam član zločinačkog pothvata. Jako me pogodila optužnica, mislio sam da ću umrijeti ako se takva presuda donese - kazao je general Markač.

Rekao je da je sretan što će naša i generacije poslije nas moći govoriti kako Hrvatska nema nikakvu mrlju, gradimo budućnost bez ikakve mrlje na svojoj povijesnoj karti.

Tužiteljstvo nije podnijelo zahtjev za reviziju postupka, oslobađajuća je presuda postala pravomoćna prije godinu dana, 18. studenog 2013. godine, točno na Dan sjećana na vukovarsku tragediju.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • jura1980 17.11.2014.

    Zao mi je tih generala sto su osudjeni da zive u ovoj jadnoj drzavi!!!!

  • sara88 16.11.2014.

    Dan za pamćenje, mislim da su taj dan svi od radosti suzu pustili

  • fenix77 16.11.2014.

    Veliki dan za Hrvatsku i naše legendarne generale. Hvala im i Bog ih poživio. Ostanite veliki, dosljedni svojim djelima i ako mže ne miješajte se u politiku. Ipak ste vi legende, pošteni i ne zaslužujete manipulacije od strane politike. I ove godine posebno pozdravljam svog bivšeg zapovjednika Mladena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare