To je to što me zanima!

Gotovina iz zatvora s kumom osnovao građevinsku firmu

Adriatik gradnja osnovana je 31. svibnja 2010. godine. Osnivači su Ante Gotovina i njegov kum i prijatelj Željko Dilber. Nadali su se kako će general već biti na slobodi
Vidi originalni članak

General Ante Gotovina, čekajući presudu u haaškom zatvoru, osnovao je građevinsku tvrtku Adriatic gradnja s kontroverznim zadarskim poduzetnikom Željkom Dilberom. U sudski registar donedavno je kao osnivač bio upisan samo generalov kum Dilber, piše tportal. Međutim, nakon izmjene Zakona o trgovačkim društvima, tvtrke moraju registrirati sve suvlasnike pa se pojavilo ime generala s adresom na Srebrnjaku. 

Adriatik gradnja osnovana je 31. svibnja 2010. godine s minimalnim temeljnim kapitalom od 20.000 kuna. Registrirana je za građevinarstvo i trgovinu, sa sjedištem u Ulici Nikole Tesle u Zadru. Kao osnivači tvrtke upisani su Željko Dilber i Ante Gotovina. Dilber je član uprave. 

Direktoru zadarske podružnice Jadranskog osiguranja, zajedno s Ljubom Ćesićem Rojsom, Hrvojem Petračem, Željkom Bagićem i Antom Žonijem Maksanom bio je zabranjen ulaz u zemlje EU jer ih se sumnjičilo da su pomagali Gotovini u skrivanju. 

Dilberov odvjetnik prvo nije znao o čemu se radi, ali je poslije potvrdio osnivanje tvrtke. Rekao je kako se njegov klijent nadao kako će proces biti gotov do kraja prošle godine i da će osloboditi Gotovinu. Napominje da tvrtka do sada nije poslovala. Presuda hrvatskim generalima očekuje se 15. travnja.

Izvorni tekst pročitajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Superteška 01.04.2011.

    Kakav je to naslov i iz kojih pobuda je izučena takva konstrukcija?

  • Superteška 01.04.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • glasna_1 31.03.2011.

    neznam koliko vas zna tko je dilber...ali je se iskreno nadam da je ante dovoljno pametan,pa će te i takve dilbere udaljiti od sebe....

Komentiraj...
Vidi sve komentare