To je to što me zanima!

Gotovinu proglasili počasnim članom Zrinske garde Čakovec

Gotovina je u pratnji župana i gradonačelnika kod zida sa spomen pločama 74 hrvatska poginula i nestala branitelja iz Međimurja položio vijenac i zapalio svijeće
Vidi originalni članak

Na inicijativu i poziv Zrinske garde Čakovec u petak popodne u Čakovcu je boravio general Ante Gotovina. U sklopu boravka u Čakovcu održalo se svečanost proglašenja generala Ante Gotovine počasnim članom Zrinske garde Čakovec.

Program je započeo dočekom generala Ante Gotovine i prijavkom Zrinske garde Čakovec u dvorištu Zrinskoga grada. U pratnji gardista i rukovodstva Zrinske garde Čakovec te dužnosnika Grada Čakovca i Međimurske županije, župana Matije Posavca sa svojim najbližim suradnicima, te gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač general Ante Gotovina uputio se do knjižnice «Nikola Zrinski» gdje je kod zida sa spomen pločama 74 hrvatska poginula i nestala branitelja iz Međimurja položio vijenac i zapalio svijeće. Zatim se povorka uputila do Katoličkog doma u Čakovcu gdje se održala svečanost proglašenja generala Ante Gotovine počasnim članom Zrinske garde Čakovec. Srdačno je dočekan od brojnih branitelja, štovatelja i građana Čakovca i šire. Svi su željeli zajedničku fotografiju s generalom Gotovinom.

Prethodno ovom događaju, Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović donio je odluku o dodjeli priznanja Republike Hrvatske Zrinskoj gardi Čakovec za osobite zasluge u promociji hrvatske povijesti i kulture te očuvanja baštine Zrinskih. Priznanje će se uručiti u prigodi nekog od značajnijih datuma za rad Zrinske garde.


Idi na 24sata

Komentari 20

  • Hećim 14.12.2013.

    Nadam se da su kriteriji za Zrinsku Gardu puno ozbiljniji od pristupnine za Hrvatskog zmaja...

  • Jurica_Francetić 13.12.2013.

    nakon franje bilo bi u redu da dobijemo predsjednika dosta je 15 godina čekanja na drugog predsjednika rh ante ante svi smo za te!

  • dudulica 13.12.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare