To je to što me zanima!

Građani protiv ograde u parku u Travnom: Bez žice za klince!

Ograda u parku postavljena je odlukom gradonačelnika prije par dana, a građani su tom prilikom bili postavili transparente 'Bez žice za naše klince' i 'Škola nije Auschwitz'
Vidi originalni članak

Prosvjedom želimo poticati javni dijalog. Želja nam je ukazati da građani imaju pravo na odlučivanje u prostornom uređenju grada, rekla je Dijana Skočić, predsjednica udruge Travno. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Stotinjak građana zagrebačkog naselja Travno okupilo se u nedjelju na prosvjedu protiv gradnje ograde u parku oko Osnovne škole Gustava Krkleca.

Ograda u parku postavljena je odlukom gradonačelnika prije par dana, a građani su tom prilikom bili postavili transparente 'Bez žice za naše klince' i 'Škola nije Auschwitz'.

Na prosvjedu se potpisivala i peticija za postavljane žive ograde. Građani živicu smatraju prikladnijom od metalne ograde.  

- Zanemaren je utjecaj žičane ograde na djecu i njihovo odrastanje. Mislim kako djeca koja odrastaju u prirodnim okruženjima mogu biti bolji članovi društva nego netko tko je odgajan u represiji i strahu što će s njim biti sutra - rekao je na prosvjedu arhitekt Danijel Uršić. 

- Ovaj kvart nije nastao stihijski, već je planski osmišljen. Park je koncipiran oko parka i škola se nalazi u njemu - zaključio je Uršić.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • IvančicaMaković 19.06.2017.

    vrijeme je takvo da je doista potrebno ograditi školska dvorišta.Što zbog pedofila,droge,pasa koji imaju neodgovornog čovjeka uz sebe ,zbog prometa.Nadam se da nećemo nikada pročiatti da je dijete istrčalo iz tog neograđenoga dvorišta za loptom na odmoru.....Onda jao vama

  • gogson 19.06.2017.

    Ma nisu oni ogradili školu sa pripadajućim sadržaje igrališta , čak i ovaj saobraćajno odgojni poligon prolazi na neku foru..... ogradili su pola naselja....neki dan dok sam šetao psa vidim i čujem lika sa pe..eer torbicom kak će on postaviti kom. gestapovce i svi na uzice i tako to normalno da to nisam odtrpio ... izvrjeđao sam ga i svašta mu rekao.....veli tu ima i djese.... kreten moj unuk odrasta uz psa a on bi globio kaj nejde u murju raditi ko cinker....

  • Cipelcug 19.06.2017.

    Ne mogu skontati bit problema. Poradi sigurnosti djece školska dvorišta moraju biti ograđena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare