To je to što me zanima!

Građani su zgroženi: Magnolije više neće krasiti zagrebački trg

Iz Zrinjevca su nam rekli kako su magnolije s Trga žrtava fašizma izvadili s korijenom i smjestili ih u rasadnik na Markuševcu te će o njima dobro brinuti dok ne stigne odluka gdje će ih opet zasaditi
Vidi originalni članak

Vodila sam psa u šetnju kad sam vidjela da miču magnolije. Izvadili su ih s korijenom, odrezali neke grane i odvezli kamionom, javila nam je svjedokinja micanja stabala sa zagrebačkog Trga žrtava fašizma.

Ta dva stabla magnolije su, uz ostalo drveće na livadi, godinama stvarala hlad i pružala utočište Zagrepčanima i turistima, starima i mladima. Grad sad želi urediti cijelu površinu uz Meštrovićev paviljon prema prvotnom planu tog velikog hrvatskog umjetnika. Prema njemu bi uz zgradu trebala biti samo trava. 

- Radnici Zrinjevca su u petak stabla magnolije izvadili s korijenom. Smjestili smo ih u naš rasadnik na Markuševcu te će o njima dobro brinuti vrtlari dok god ne stigne odluka koju će iduću lokaciju krasiti. Ponavljamo, stabla nisu uništena nego premještena - rekli su nam u Zrinjevcu i tako umirili građane.

Ipak, građani negoduju jer smatraju da su 'renoviranjem' izgubili još jednu oazu u gradu.

- Tako su obnavljali i park Ribnjak. U njemu su začepljeni odvodni kanali, na livadama se skuplja voda i on je potpuno u blatu. Jedino korisno što su napravili je zamjena rasvjete i klupa- ogorčena je Zagrepčanka koja živi u centru grada.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • nori 🖖 23.03.2018.

    Magnolija je fašističko drvo

  • volimpršut 23.03.2018.

    Nek vam je tako purgeri(ako vas ima) imate vođu koga ste zaslužili!

  • Michelangelo 23.03.2018.

    Koliko je meni poznato,magnolije ne podnose presađivanje....orezivanje isto tako ali ima slučajeva i da prežive ako se dobro orezuju a sumnjam da je to bilo bitno u ovom slučaju....tako da se gospodo ipak možete oprostiti od magnolija.Pišem to iz vlastitog iskustva i dvadesetak pokušaja presađivanja i orezivanja...ali jedna je ipak ostala živa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare