To je to što me zanima!

Građanima od nove Vlade na poklon e-mail adresa

Po sporazumu HDZ-a s HSS-om i HSLS-om svi građani će dobiti e-mail adresu, koja se ionako - ne plaća. Dobili smo Vladu sa starim trikovima...
Vidi originalni članak

Saborski su zastupnici nakon gotovo 11 sati rasprave u subotu navečer izglasali povjerenje novoj Vladi. Za Sanaderove ministre glasalo je 82 zastupnika, a njih 62 bilo je protiv. Osim SDP-a, protiv nove Vlade bili su HNS, IDS i HDSSB. Premijera je sa saborske galerije snažnim pljeskom podržala i supruga Mirjana Sanader. Program nove Vlade premijer je nazvao programom ubrzanog razvoja. Istaknuo je kako će najviše ulagati u područja od posebne državne skrbi te raditi na uvođenju Hrvatske u NATO i EU. Iako je Milanović s govornice oštro napadao Sanaderovu Vladu, nakon izglasavanja ipak joj je zaželio uspjeh. Dodao je tek da ne polaže velike nade u njezinu budućnost. Jedna od novosti koju Vlada planira uvesti je i dodjeljivanje e-mail adrese svim građanima. Tako bar stoji na 101. stranici koalicijskog sporazuma HDZ-a, HSS-a i HSLS-a. Rok koji su si zadali za informatičko opismenjavanje građana istječe 2010. Informatički stručnjaci kažu da bi Hrvatska bila prva zemlja koja je to uvela.
- Sve nas zanima kako to misle izvesti. Volio bih vidjeti Vladu koja će nepismenoj baki otvoriti e-mail adresu - kaže Ivan Galetić iz Net.hr. U Vladinu uredu e-Hrvatska objašnjavaju da žele omogućiti građanima korištenje sve brojnijim elektroničkim javnim uslugama.
- E-mail adresa svakom je građaninu nadopuna sustava koji će činiti jedinstveni porezni broj, elektronička identifikacija i autentifikacija - kažu iz e-Hrvatske.
Iako u Hrvatskoj ima tek milijun i 200 priključaka za internet, u Vladi izbjegavaju reći kako će dodijeliti e-mail adrese svakom od 4,5 milijuna građana, od kojih je oko 80.000 nepismeno.

'OBJEKTIVNI TAJNIK VOLI HDZ'
Novi tajnik plenarnih sjednica Ivan Bukarica zapljeskao je nakon govora premijera Ive Sanadera, u kojem se premijer obračunao s oporbom. SDP-ovi i IDS-ovi zastupnici zatražili su od predsjednika Sabora Luke Bebića da opomene Bukaricu, no on je to odbio uz objašnjenje da ne želi kvariti dojam. Oporbenjaci su negodovali i zbog smjene tajnice Jadranke Blažević, koju je Bukarica zamijenio.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • diokletianus 14.01.2008.

    Doznao sam da je Sanader cijeli dan bio zaokupljen citanjem pisama zahvale seljaka iz Pripizdine donje i ostalih egzoticnih mjesta ,cak i onih koji nemaju ni struju,za ovakav dugo ocekivani poklon.Puno im je drago da napokon imaju emajl adresu,a kompjuter i internet im ne treba,kad imaju Ivu Sanadera...

  • PEPY111 14.01.2008.

    vemi svaka čast!

  • hipron 14.01.2008.

    o jebote koje karikature na slici.Sprdačina ne vlada,jebeš meilove na koje niko ne odgovara.Cijeli svijet putem interneta se sprda a Sanader još uvjek misli da građanima može pričat bajke.Neka mi drug Vukelič rađe sagradi kuću,pa ga neću otkucati da je iz njegovog Cerovca granatiran Zagreb

Komentiraj...
Vidi sve komentare