To je to što me zanima!

Građanima skenirali kartice i ukrali 300.000 kn

Broj oštećenih građana, korisnika Raiffeisen banke u Istri, kojima su s računa u Italiji ukrali novac, popeo se na 48, kazala je istarska policija
Vidi originalni članak

U utorak je policiji prijavljena krađa, pa će broj oštećenih biti i veći.
- Dosad su građani ostali bez 300.000 kuna. Najviše prijava građana, njih 42, su iz Pule, a ostatak je iz Vodnjana,Vukovara, Slavonskog Broda te jedna iz Italije, rekli su u PU istarskoj. Nepoznati počinitelj najčešće je s bankomata u ulici 43. istarske divizije u Puli skenirao kartice te podizao novac od građana u Rimu i Milanu. S jednog je računa ukrao 15.000 kuna, a najmanji ukradeni iznos je 700 kuna. - Ukrali su mi 450 eura plaće. Možete misliti kako sam se osjećala kupujući u Billi, a kad sam trebala platiti, nisam imala novca. Novac sam morala posuditi da bih platila račun. Još sam u minusu 1500 kuna, a kad sam došla u banku vidjeti što se dešava, rekli su mi da nisam jedina koja dolazi zbog toga. Prerezali su mi karticu. Šokirana sam i strah me je dalje koristiti bankomat. Sad nemam novca od kojeg živim, a nemam ni kartice. Nadam se da će to riješiti u korist korisnika banke, samo je pitanje kad - rekla nam je Mirjana Barbarić iz Pule.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • SREĆICA 10.10.2007.

    NEMOGU VJEROVATI DA SE TO DEŠAVA NA BANKOMATIMA . SKORO SVI BANKOMATI IMAJU KAMERU DALI RADE PITANJE JE SADA. KAKO TO DA BANKOMAT NEMA NEKI ALARM KOJI UPOZORAVA NA STRANA TIJELA U NJEMU .BANKE BI TREBALE NA KARTICE STAVLJATI SLIKE KORISNIKA. MANJE BI BILO ZLOUPORABE KARTICA.

  • Bibika 10.10.2007.

    ma da, treba pazit ljudi sa karticama... samo me zanima kako su onom jednom uspjeli odici 15.000 kuna u jednome danu, hm...ko zna kolko taj ima para..

  • bigmama3 10.10.2007.

    Jadna žena,zamisli sramote ući u dućan,znaš da imaš novaca na kartici a opet ih nemaš,od čega će živjeti dok joj banka ne vrati novac?

Komentiraj...
Vidi sve komentare