To je to što me zanima!

Zahvalila Justinu Trudeau jer je hrvatski jezik 'ušao' u škole

Predsjednica je rekla da je Kanada dom jednoj od najvećih hrvatskih zajednica izvan Hrvatske, a u razgovoru s premijerom Trudeauom istaknula je i doprinos hrvatske zajednice u Kanadi
Vidi originalni članak

U nastavku državnog posjeta Kanadi, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović se susrela s predsjednikom kanadske vlade Justinom Trudeauom.

Predsjednica je rekla da je Kanada dom jednoj od najvećih hrvatskih zajednica izvan Hrvatske, a u razgovoru s premijerom Trudeauom istaknula je i doprinos hrvatske zajednice u Kanadi, ne samo u razvoju snažnih odnosa između naših dviju zemalja, već i u sveukupnom razvoju Kanade.

Izrazila je zadovoljstvo zbog dobre suradnje između kanadskih i hrvatskih sveučilišta što uključuje dva centra za hrvatske studije na sveučilištima Waterloo i Toronto. Također, zahvalila se što je hrvatski jezik integriran u sustav osnovnog i srednjeg obrazovanja u pokrajinama Ontario i Britanskoj Kolumbiji.

Osvrnila se i na gospodarsku suradnju te navela kako hrvatska Vlada neprekidno radi na poboljšanju investicijske klime i pravnog okvira za pomoć poduzetnicima s obje strane.

Predsjednik Vlade Kanade Justin Trudeau čestitao je hrvatskoj predsjednici preuzimanje predsjedanja Vijećem žena svjetskih vođa.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • škver 15.05.2019.

    Je stupa .

  • deena 15.05.2019.

    škicira Justina

  • may26 14.05.2019.

    O Bože dragi , gledam njezinu zdravicu , koja je to glumica zaljubljena u sebe samu..uživa sa čašom u ruci, maše, glumata , prava dama... Strašno 🍸

Komentiraj...
Vidi sve komentare