To je to što me zanima!

Grabar Kitarović se sastala s nadbiskupom Bozanićem

Kardinal Bozanić i nadbiskup Eterović poduprli su nastojanja hrvatske predsjednice da se dijalogom nastave rješavati sva otvorena pitanja sa susjednim državama
Vidi originalni članak

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović primila je u utorak nadbiskupa metropolita zagrebačkog, kardinala Josipa Bozanića i papinskog nuncija u Njemačkoj, nadbiskupa Nikolu Eterovića, a tema razgovora bili su odnosi Crkve i države.

Susret predsjednice i kardinala Bozanića u ožujku 2016. 

Predsjednica je tom prigodom zahvalila na potpori Svete Stolice u procesu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, čemu je posebice pridonio nadbiskup Eterović, priopćeno je iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske.

Razgovarali su i o položaju Hrvata i Katoličke crkve u susjednim državama, s posebnim naglaskom na stanje u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Kardinal Bozanić i nadbiskup Eterović poduprli su nastojanja hrvatske predsjednice da se dijalogom nastave rješavati sva otvorena pitanja sa susjednim državama, stoji na kraju priopćenja.

 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • fenix77 17.01.2018.

    Jeli s popovima razgovarala o demografskoj obnovi, to je in-tema koja se najviše eksploatira. Svi učesnici sastanka dati će svoj doprinos. Obećala je popovima suvernir, praljkovaču, s geografskim porijeklom. Popovima su najvažniji susjedi, više i od €.

  • 16.01.2018.

    Izvrsili ste agresiju na BiH, a sad bi po glasove jado jadna!

  • 16.01.2018.

    Hrvatska u zescoj banani, a vas muce bosanci. Fuuuj bando!

Komentiraj...
Vidi sve komentare