To je to što me zanima!

Grabar Kitarović u petak u državnom posjetu Portugalu

Posjet hrvatske predsjednice počet će u petak svečanim dočekom na lisabonskom trgu Praça do Império i polaganjem vijenca na grob Luísa de Camõesa, priopćeno je
Vidi originalni članak

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović sudjeluje krajem tjedna u uzvratnom dvodnevnom državnom posjetu Portugalu, na poziv svog kolege po dužnosti Marcela Rebela de Souse, priopćeno je u četvrtak iz njezina ureda.

Posjet hrvatske predsjednice počet će u petak svečanim dočekom na lisabonskom trgu Praça do Império i polaganjem vijenca na grob Luísa de Camõesa, priopćeno je. 

Slijedit će razgovor dvoje predsjednika te bilateralni sastanak službenih izaslanstava Hrvatske i Portugala nakon čega je predviđeno obraćanje dvoje predsjednika.

Prvog dana posjeta predsjednica Grabar Kitarović obratit će se sudionicima portugalsko-hrvatskog gospodarskog foruma, a zatim se sastati s premijerom Antóniom Luísom Santosom da Costom te s predsjednikom parlamenta Eduardom Ferrom Rodriguesom.

Sastankom s gradonačelnikom Lisabona Fernandom Medinom i s članovima Gradskog vijeća predsjednica Grabar Kitarović završit će prvi dan državnog posjeta Portugalskoj Republici.

U subotu će hrvatska predsjednica posjetiti Fátimu te sudjelovati u procesiji i svetoj misi, dodaje se u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • iskra21 11.05.2018.

    Jedva čekamo jesen 2019.

  • vidum 10.05.2018.

    Najgore što se Hrvatskoj i Hrvatima moglo dogoditi.

  • dcuk1 10.05.2018.

    Sveprisutna posvudusa... samo je nema doma da kaze neku pametnu na novonastalu situaciju... neka, treba netko i uzivati...

Komentiraj...
Vidi sve komentare