To je to što me zanima!

Grad Zagreb je spreman za snijeg, imaju 9 novih ralica

Za ovu je sezonu osigurano 45 milijuna kuna za troškove, iako se svake godine potroši 25 do 30 milijuna kuna. Građani i na internetu mogu upisati ulice za čišćenje
Vidi originalni članak

Zagrebačka Zimska služba spremna je za novu sezonu čišćenja snijega i to s devet vozila više nego lani. 

- Raspolažemo s 208 vozila raspoređenih u 12 baza. Osigurali smo 13 tisuća tona soli i dodatnih 6 tisuća tona u pričuvi za najgore snježne mećave. Novost je ove sezone to da građani putem internetske stranice Zagrebačkih cesta mogu upisati naziv ulice i otkriti koja je baza Zimske službe nadležna za njeno čišćenje, s kontakt-telefonom na koji se građani mogu obratiti - izjavio je direktor Zagrebačkih cesta Alen Gospočić danas na smotri Zimske službe na Žitnjaku.

Za ovu je sezonu osigurano 45 milijuna kuna za troškove, iako se svake godine potroši 25 do 30 milijuna kuna. 

- Osigurali smo se za svaki slučaj, a dio novca koji se ne potroši uložit ćemo u održavanje gradskih prometnica - poručio je Gospočić te naglasio kako je planom za novu zimsku sezonu predviđeno posipavanje dodatnih 800 cesta u gradu.

U kratkom obilasku vozila i dispečerskog centra u centralnoj bazi na Žitnjaku sudjelovali su gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić koji su pohvalili opremljenost službe za novu sezonu.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Capafiori 02.11.2012.

    Badave Gradu Zagrebu i 209 novih ralica kad zbog faktora iznenađenja nema tko raditi sa njima! Čim zapršu prve pahulje nastaje opči kaos, i svi zapadaju u stanje šoka, naročito cestari!

  • templar73 01.11.2012.

    A koliko ih je kupio Kerum?

  • Yassa 01.11.2012.

    pa to je normalno a drugi nek se brinu , pa to je zagreb

Komentiraj...
Vidi sve komentare