To je to što me zanima!

Građani Horvatu: Želimo malo izvjesnosti u ovom groznom vremenu gdje se sve zaljuljalo

Ministar Horvat je okupljenima kazao da će onima s osobnim automobilima omogućiti da se sutra presele, dok će za ostale prijevoz biti organiziran u ponedjeljak (u 9h, 12h i 15h) te u utorak u dva turnusa (9h i12h).
Vidi originalni članak

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat obišao je danas u 13,30 sati Studentski dom „Cvjetno naselje“ i razgovarati s građanima Zagreba koji privremeno borave u studenskom domu. 

Nakon obilaska davao je izjave za medije:

Tom prigodom potpisao je Odluku o provedbi Zaključka o privremenom stambenom zbrinjavanju osoba čije su nekretnine stradale u potresu temeljem koje će se većina stanara preseliti u novi privremeni smještaj – Hostel „Arena“ Zagreb.

Trenutno se u Studentskom domu Cvjetno naselje nalazi 241 osoba čiji su stanovi i kuće uništeni u potresu. Oni su danas s nestrpljenjem čekali ministra Horvata i druge političar. 

Ministar Horvat je okupljenima kazao da će onima s osobnim automobilima omogućiti da se sutra presele, dok će za ostale prijevoz biti organiziran u ponedjeljak (u 9h, 12h i 15h) te u utorak u dva turnusa (9h i12h).

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić kazala je kako su sve pripreme u tijeku te kako se danas, primjerice, kupuje više od 100 hladnjaka koji će oni moći koristiti. Građanima će također biti dostupni volonteri Crvenog križa koji su već smješteni na 4. katu hostela. Prijevoz će biti organiziran autobusima ZET-a i poštivat će se sve epidemiološke mjere, rečeno je.

Jedan građanin pohvalio je danas izglasani Zakon o obnovi Zagreba i okolice nakon potresa kojega je ocijenio poštenim, ali kritizirao je način komuniciranja prema građanima koji žive u neizvjesnosti.

"Gdje je obavijest da se mi sutra selimo? Bi li činovnici slomili ruku da napišu još 200 rješenja da se mi selimo? Ja prihvaćam da nema tako puno, ali hajdemo malo suptilnije rješavati ljude - da majke koje imaju djecu dobiju subvencionirani stan. Takvih nema puno. Želimo malo izvjesnosti u ovom groznom vremenu gdje se sve zaljuljalo", dodao je.

Ministar Horvat je na to kazao sljedeće: Ja ne mogu govoriti iz vašeg aspekta, ali kao državni dužnosnik radim što mogu kako bi Zakon i podzakonske akte doveli i u Saboru i izvan po ministarstvima što je prije moguće. Ono što je činjenica i što je današnje glasovanje pokazalo jest da postoji gotovo 100-postotni politički konsenzus da se što prije krene u konstrukciju i cjelovitu obnovu i javnih i privatnih zgrada", kazao je ministar.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • lale03348 11.09.2020.

    🤣🤣🤣🤣🤣a što je Horvat ušutkavao ljude,čak im rekao zaštite da mogu ja pričati,kao učiteljica djeci u školi..

  • zabiti vlaj 11.09.2020.

    Ma gledan ga kako prijeti okupljenim ljudima da prekinu da bi on mogao rec svoje a to je uvjek isto " 15 - 20 puta u ovom trenutku i nastavlja sa bla , bla , bla." Prica da bi rekao nista.Jadno i sramotno.Koliga dade takvog.

  • POMOCNI RADNIK 11.09.2020.

    Za svaku funkciju nam treba ovakav ministar..sta god dotakne, to i unisti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare