To je to što me zanima!

Grade umjetno jezero: Spriječit će poplave potapanjem sela

Ove godine počet će se s gradnjom jezera i brane, a u HEP-u su za to osigurali više od 600 milijuna kuna. Izgradnjom jezera potopit će se Gornji Kosinj i okolna sela
Vidi originalni članak

Predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević najavio je nakon posjeta Kosinjskoj dolini da će izgraditi novu branu i akumulacijsko jezero, a nakon toga i elektranu Senj 2, što bi u budućnosti trebalo spriječiti poplave, piše HRT

Ove godine počet će se s gradnjom jezera i brane, a u HEP-u su za to osigurali više od 600 milijuna kuna. Još se čeka studija utjecaja na okoliš. Predviđeno je da se izgradnjom akumulacijskog jezera potope Gornji Kosinj i okolna sela, a na taj način zaštitit će se ostatak doline. 

Iako u Kosinju mnogi nemaju legalizirane objekte, iz HEP-a su najavili da će isplatiti pravičnu odštetu, a prema najavama načelnika Ivana Turića pomoći će i Općina Perušić.

Radovi bi trebali trajati nekoliko godina, a od projekta će koristi imati turizam i opskrba vodom primorja i otoka. 


Idi na 24sata

Komentari 28

  • MAGNUM_2 28.01.2013.

    Ma nisu oni sposobni napraviti ništa to su dokazali dosadašnjim radom u proteklih 20 godina .... gledajući ih kako su nesposobni počela me proganjat misao da ni djecu koju imaju nisu bili sposobni napraviti sami .

  • zdrawe 28.01.2013.

    pa iz izjave ministra gospodarstva u vezi daljnjeg postavljanja solarnih celija za proizvodnju struje da je ispunjena kvota, jasno je sprijecava daljnja ulaganja i takve projekte jer stiti hep,,jer da ne stiti, otkuda bi lovu cupali ,, i onda trazi sve vise investicija a ovo zaustavlja..pa hep moze ulazit u "fine" projekte poput ovog pa i propalog projekta sa ugljenom u istri,,a to da nece proci se znalo odmah na pocetku no svejedno se na sva usta hvalilo sa milijardama eura ulaganja,,))))

  • nostalgičar 28.01.2013.

    vidio čovjek da cijela hrvatsk tone , pa je odluči malo ubrzati stvari i uz to da digne kakvu provizijicu od psla

Komentiraj...
Vidi sve komentare