To je to što me zanima!

Gradnju autoputa u C. Gori mogli bi dobiti Austrijanci?

Ako Hrvati ne dostave garancije na vrijeme i ako se crnogorska vlada ne dogovori s Grcima mogla bi se aktualizirati ponuda konzorcija Alpina...
Vidi originalni članak

Posao stoljeća, gradnju autoceste u Crnoj Gori, mogli bi prema pisanju crnogorskog informativnog portala Analitike dobiti Austrijanci. Ako naime Hrvati ne dostave jamstva na vrijeme i ako se crnogorska vlada ne dogovori s grčko-izraelskim konzorcijem mogla bi se aktualizirati zamrznuta ponuda konzorcija Alpina u čijem su sastavu i kompanije Porr te Osijek Koteks. No Austrijanci su zainteresirani samo za gradnju dionice od Podgorice do Mateševa. Analitika piše i da europske banke EBRD i EIB nisu dale garancije Konstruktoru jer je projekt hrvatskog konzorcija ekonomski neodrživ. Ponuda je naime nerealno niska te je nemoguće za taj iznos završiti projekt gradnje autoceste Bar-Boljare. Spomenuti list piše i da grčko-izraelski Aktor-HCH poslovno i vlasnički povezan sa grčkim milijarderom i brodovlasnikom Viktorom Restisom.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • vinine 24.02.2010.

    e moj jurek nestalo u državnoj kesi i sad bankrot koji ste vi nesposobni jadnici i pljačkaši ove države samo da što prije propadnete dao bog jer i ovako ćete propast...

  • Zeljk0 24.02.2010.

    toxictwin ti nemas ocigledno blage veze o icemu, imamo najskuplje građene autoputeve i koja stara magistrala do Zagreba 11 sati? od kud ti putuješ? iz Albanije uz obalu mora?

  • be yourself 24.02.2010.

    Pa normalno da ćemo popušiti. Zar ste uopće sumnjali? Ma nas treba sve treba kolektivno ubiti jer smo go... od ljudi. Jure Radić mora u zatvor zbog toga što je prevario investitore na burzi da imaju garanciju a nisu je imali. Također bi Jacu smjestio u zatvor zato što je išla uvjeravati crnogorske političare da vlada garantira bez bankovne garancije. Znači Radić je koristio političare da dođe do cilja i poslao je premijerku u Crnu Goru lagati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare