To je to što me zanima!

Gradonačelnik Novog Sada ne želi ploču hrvatskih branitelja

"Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata '91." iz Koprivnice poslala je zahtjev kojim traže da se u Novom Sadu postavi spomenik za poginule hrvatske branitelje
Vidi originalni članak

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević izjavio je da neće prihvatiti zahtjev za postavljanje spomen-ploče poginulim hrvatskim braniteljima, prenosi B92.

"Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata '91." iz Koprivnice poslala je zahtjev kojim traže da se u Novom Sadu postavi spomenik za sve poginule hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu. Vučević je za Tanjug izjavio da mu nije jasno što se time želi postići i zbog čega je baš Novi Sad odabran kao grad u kojem bi se trebalo postaviti takvo spomen-obilježje.

- Ne osporavam ničije pravo da iznese svoj stav, ali na vidim na koji bi način tako nešto doprinijelo unapređenju dobrosusjedskih odnosa. Mislim da nije realno da se takvo obilježje postavi u Novom Sadu - rekao je Vučević.

Naglasio je kako u Novom Sadu živi velik broj izbjeglih i prognanih s prostora cijele bivše Jugoslavije i da je zbog toga nelogično što je Udruga odabrala baš Novi Sad.

Vučević je podsjetio kako je prije nekoliko mjeseci u Novom Sadu primio gradonačelnika Vukovara, koji je prvi put došao u taj grad.

- Ovaj grad je i time pokazao da želi da razvija dobrosusjedske odnose - rekao je Vučević i ponovio da postavljanje te spomen-ploče nije realno i da će on taj zahtjev odbiti.

Idi na 24sata

Komentari 160

  • blok70a 15.08.2013.

    Moze,ali da se u Zagrebu podigne spomenik Drazi Mihailovicu.

  • korisnicko ime je zauzeto 15.08.2013.

    da čovijek ne povjeruje, spomenik u Novom Sadu... stvarno van svake pameti...

  • JokaJokic 15.08.2013.

    spomenik slobodanu milosevicu u zagrebu i splitu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare