To je to što me zanima!

Gradonačelnik Zoričić: Na Kaštjunu se otpad odlagao 50 godina, sada je zelena oaza

Zahvalio je izvođačima koji su prihvatili da se radovi tijekom ovogodišnjeg ljeta odgode i što su ih u konačnici uspješno i završili
Vidi originalni članak

Na završnoj konferenciji o sanaciji odlagališta Kaštijun u petak na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma gradonačelnik Filip Zoričić je rekao da taj projekt puno znači za Grad, jer će prostor na kojem je u više od pola stoljeća skupljno više od 1,3 milijuna tona otpada postati zelena oaza.

- Na starom Kaštijunu otpad se odlagao više od 50 godina i na njega je ukupno odloženo više od 1,3 milijuna tona komunalnog i neopasnog proizvodnog otpada. Sada to postaje zeleni prostor. Ovo je projekt koji je sufinanciran s gotovo 90 posto ukupnog iznosa i to je pohvalno- istaknuo je Zoričić .

ODBILI POZIV Gradonačelnik Pule Zoričić žali što je Inicijativa za Lungomare odustala od razgovora

Zahvalio je izvođačima koji su prihvatili da se radovi tijekom ovogodišnjeg ljeta odgode i što su ih u konačnici uspješno i završili.

Zoričić vjeruje da će Grad nakon sanacije tog odlagališta "uspješno provesti rad novog Kaštijuna.".

Predstavnica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Maja Feketić istaknula je Fond ima obavezu sanirati odlagališta te da ih je u dva raspisana poziva dosad, iz EU fondova, sanirano ukupno 30. Govoreći o važnosti sanacije starog Kaštijuna naglasila je kako je dodatna vrijednost u tome što EU više ne podržava otvaranje novih odlagališta, već isključivo zatvaranje starih.

NISU SE ODAZVALI Inicijativa za Lungomare odbila poziv gradonačelnika Zoričića

- Ono što je netko po 50 i 60 godina bacao u prirodu, mi sada saniramo u zelenu oazu čime stvaramo preduvjete za bolji i čišći okoliš - poručila je Feketić.

Predstavnik projektanta i glavnog nadzora tvrtke IPZ Uniprojekt TERRA d.o.o. Danko Fundurulja predstavio je povijest odlagališta Kaštijun te sve njegove faze sanacije i istaknuo da će se sanacijom tog odlagališta pridonijeti sprječavanju potencijalnih negativnih utjecaja odlagališta na okoliš i zdravlje ljudi.

SRETAN KRAJ Pulski vatrogasci spasili bebu iz zatvorenog auta: 'Vozilo se zaključalo zbog kvara'

Ukupna vrijednosti projekta iznosi 28,7 milijuna kuna od čega je bespovratnih sredstava 23,8 kuna, što je 85 posto ukupno prihvatljivih troškova projekta.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare